“Χοντρό” είναι το παιχνίδι που παίζεται με την πληρωμή ή όχι κοντά 16.000 δεσμευμένων ΑΦΜ από τον αρμόδιο οργανισμό, που παραμένουν απλήρωτα, κάποια για χρόνια.

Από τα 16.000 περίπου ΑΦΜ τα πιο πολλά αφορούν Κρητικούς παραγωγούς, κάτι που πυροδότησε έτι περαιτέρω την κόντρα Αυγενάκη-Σημανδράκου το τελευταίο διάστημα, καθώς η πολιτική ηγεσία φέρεται να πιέζει να πληρωθούν, όπως άλλωστε διεφάνη και στην πρόσφατη σύσκεψη με τους Κρητικούς στη Βάθη.

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στη βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης ερώτησης Κόκκαλη (ΣΥΡΙΖΑ) από τα 9.000 ΑΦΜ Κρητικών, σχεδόν 6.000 αφορούν περιπτώσεις με βοσκοτόπια χωρίς ζώα, μέσω του παράθυρου του ευρωπαϊκού κανονισμού, που εφάρμοσε πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Πλην, όμως μιλάμε για νομότυπη διαδικασία, μιας και περιέχεται στον κανονισμό.

Featured Image

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα της πληρωμής των συγκεκριμένων ΑΦΜ, που έχει αποκτήσει και σοβαρή πολιτική διάσταση μετά την πολλή κακή πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας, συζητήθηκε σε σχετική σύσκεψη στον αρμόδιο οργανισμό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα “αίματα” άναψαν μεταξύ στελεχών του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες στη βουλή ο ΥφΑΑΤ Στ. Κελέτσης δεσμεύθηκε πως θα πληρωθούν κανονικά τα βοσκοτόπια χωρίς ζώα. Άραγε τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον ρώτησε ο ΥφΑΑΤ; Ή η κυβέρνηση προσπαθεί τεχνηέντως να τον απαξιώσει, ώστε να μοιράσει τα “ιμάτιά” του; Ο χρόνος (σύντομα) θα δείξει.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image