Η Sakata παρουσίασε στο Balerma μια νέα κόκκινη πιπεριά Καλιφόρνιας για τον μεσαίο-όψιμο κύκλο.

Πρόκειται για την Matga, μια ποικιλία που καλύπτει τις μεταφυτεύσεις από 20 έως 30 Ιουλίου και ξεχωρίζει για την ομοιομορφία της σε όλο τον κύκλο. Για αυτόν τον λόγο, ο Juan Antonio Barranco, πωλητής της Sakata, περιέγραψε τους καρπούς της «σαν να φαινόταν να είναι φτιαγμένα με καλούπι». Τόνισε επίσης ότι «το Matga έχει ιδανικό και ομοιόμορφο διαμέτρημα ακόμη και στο τέλος της καλλιέργειας, η ολοκλήρωση αυτή είναι θεαματική ως προς το μέγεθος και την ποιότητα των καρπών».

Οι καρποί Matga φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας Sakata: εξαιρετικό χρώμα σε πράσινο και κόκκινο, χωρίς ασημί και με εξαιρετική σταθερότητα και βάρος χάρη στα χοντρά τοιχώματά τους. Επιπλέον, οι καρποί έχουν καλή αντοχή στο φυτό, γεγονός που δίνει, σύμφωνα με τον Χουάν Αντόνιο Μπαράνκο, «την ευελιξία στον αγρότη να συλλέγει με την άνεσή του και να σχεδιάζει επίσης με τον συνεταιρισμό του να παραλαμβάνει τα εμπορεύματα προς εξαγωγή όταν είναι καλύτερο. του ταιριάζει.» Στην αντοχή του φυτού προστίθεται ότι, χάρη στη σκληρότητα των καρπών, η μετά τη συγκομιδή είναι καλή και μεγάλη, ιδανική για εξαγωγή.

«Το Matga δείχνει ένα ανοιχτό, διαυγές φυτό, ιδανικό για την πρόληψη του τρέχοντος παρασίτου που ανησυχεί τόσο πολύ τους αγρότες, του thrips parvispinus», εξήγησε ο υποστηρικτής του προϊόντος Sakata. Χάρη σε αυτή τη δομή του φυτού, το thrips parvispinus βρίσκει την εγκατάσταση πιο δύσκολη. Ακόμη, τα χαρακτηριστικά των τριχωτών φύλλων του ευνοούν την εγκατάσταση βοηθητικής πανίδας. Αυτές οι πτυχές, μαζί με την πρώιμη ανθοφορία, κάνουν το Matga την τέλεια ποικιλία για εκείνους τους αγρότες που επιλέγουν τον ολοκληρωμένο έλεγχο στο θερμοκήπιό τους. Η ποικιλία έχει επίσης ένα πλήρες πακέτο αντιστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του ωιδίου.

Το όνομα Matga ακολουθεί την έννοια του έπος «Είμαι μέρος σου», στο οποίο αναγνωρίζονται όλοι οι σύνδεσμοι που συνθέτουν το έργο Sakata Pepper. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Matías García, εμπορικός διευθυντής της Almería, είναι υπεύθυνος να δώσει την προσωπική του πινελιά σε αυτή την ποικιλία με ένα παιχνίδι με τις λέξεις που γίνεται με το όνομά του.

Featured Image

Ένας πλήρης κατάλογος με πιπεριές

Το Matga ενώνει δύο άλλες εκτοξεύσεις που έκανε η Sakata αυτό το φθινόπωρο: Txeco για πρώιμο κύκλο και Asem για μεσαίο-πρώιμο κύκλο. Μαζί με τους Sibac, Juma και Moma, ο οίκος σπόρων ήθελε να καλύψει όλα τα τμήματα για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγρότη της Αλμερίας.

Ο Javier Pérez, διευθυντής προϊόντων πιπεριάς στη Sakata, ήθελε να τονίσει ότι όλες οι ποικιλίες της εταιρείας «έχουν σχεδιαστεί και σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη δουλειά του αγρότη: ανοιχτά φυτά, εύχρηστα, καλά προσαρμοσμένα στο περιβάλλον και που παρέχουν λύση στα προβλήματα που προκύπτουν εκστρατεία με εκστρατεία».

Πηγή: valenciafruits

Featured Image