Η Ένωση Αγροτών της Βαυαρίας εξετάζει το ενδεχόμενο εντονότερων διαμαρτυριών κατά των φορολογικών σχεδίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Μέχρι στιγμής απέχουμε να μπλοκάρουμε υποδομές, όπως η παροχή τροφίμων. Αλλά δεν αφήνουμε απλώς το εισόδημα αρκετών μηνών να αφαιρεθεί από τις τσέπες μας», είπε ο πρόεδρος της ένωσης Günther Felßner στο «Augsburger Allgemeine».

«Θα σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας μόνο όταν αποσυρθούν και τα δύο μέτρα – ο φόρος οχημάτων και η ακύρωση των γεωργικών επιδοτήσεων ντίζελ».

Οι διαμαρτυρίες των αγροτών στρέφονται ενάντια στις προγραμματισμένες περικοπές των επιδοτήσεων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Στη συνέχεια θα καταργηθεί σταδιακά η φορολογική ελάφρυνση στο αγροτικό ντίζελ. Το γεγονός ότι ο συνασπισμός φαναριών απέσυρε μέρος των περικοπών του δεν αρκεί για τον σύλλογο των αγροτών.

Featured Image

«Αυτό σημαίνει 4.500 ευρώ το χρόνο στη φάρμα μου»

Οι αγρότες έχουν λάβει μέχρι στιγμής μέρος του φόρου πετρελαίου πίσω επειδή οδηγούν κυρίως στα χωράφια και όχι στους δρόμους, είπε ο Felßner. Το γεωργικό ντίζελ είναι σημαντικό για τους Βαυαρούς αγρότες: «Για μια φάρμα πλήρους απασχόλησης, το αγροτικό επίδομα ντίζελ σημαίνει εισόδημα από έναν έως δύο μήνες – στη φάρμα μου 4.500 ευρώ ετησίως».

Κατά μέσο όρο, ένα αγρόκτημα στη Βαυαρία είχε ένα τζίρο 80.000 και 90.000 ευρώ πέρυσι. Ωστόσο, υπάρχουν συχνά δύο έως τρία άτομα που εργάζονται στο αγρόκτημα και πρέπει επίσης να πληρωθούν οι επενδύσεις, οι φόροι και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Featured Image