Το πρώτο market place για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, δημιουργεί μία καινοτόμος start up από την Κοζάνη, η «Pimenas», της οποίας η επιχειρηματική ιδέα διακρίθηκε πανευρωπαϊκά καθώς ήρθε στην πρώτη θέση, μετά από ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία, στο ετήσιο συνέδριο του Enterprise Europe Network, που πραγματοποιήθηκε 15-17 Νοεμβρίου στο Μπιλμπάο.

Μετά την παρουσίαση στο workshop «Μatch2Achieve», η καινοτόμος ιδέα αλλά και εφαρμογή της «Pimenas», ήρθε στην πρώτη θέση, ισοψηφώντας με την ολλανδική Pure Energy Water Air, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, ότι η Ελλάδα καινοτομεί και μάλιστα με προϊόντα και υπηρεσίες που κερδίζουν την αναγνώριση διεθνώς.

Η πρωτογενής παραγωγή μπορεί να αξιοποιεί τις τεχνολογικές εξελίξεις, κάτι που κάνει πράξη η ομάδα της «Pimenas», της υπό σύσταση start up που έχει ενταχθεί και στον τρέχοντα κύκλο επιτάχυνσης του «egg: enter-grow-go», με μέντορα τον Βασίλη Ανδρικόπουλο, αναπλ. CEO της «Καραμολέγκος ΑΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένες από τις πιο δυναμικές start ups του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, έχουν υποστηριχθεί από το πρόγραμμα «egg», που δημιούργησαν πριν δέκα χρόνια η Eurobank με την δεξαμενή καινοτομίας Corallia

H ιδέα της Pimenas

Η «Pimenas» δημιουργεί μια αποκλειστική αγορά B2B, που θα λειτουργεί μέσα από μία ψηφιακή πλατφόρμα. Η πλατφόρμα της Pimenas θα επιτρέπει σε όλους τους εμπλεκόμενους στο Οικοσύστημα της Κτηνοτροφίας, να συναλλάσσονται γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά, παρέχοντας τη δυνατότητα και στον απομονωμένο παραγωγό να ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για την αγορά κρέατος, γάλακτος ή και ζώων αναπαραγωγής, για το τι είδους διαθεσιμότητα προϊόντων θα έχει και πότε.

Επίσης, μέσω της πλατφόρμας, θα μπορούν να έρχονται σε απευθείας επικοινωνία, οι κτηνοτρόφοι με τους παραγωγούς και τις εταιρείες διάθεσης ζωοτροφών, όπως και άλλων εφοδίων, ώστε να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες ποσότητες και τις τιμές τους.

Featured Image

Η «Pimenas» είναι το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Νίκου Κολτσίδα, του επιστήμονα Πληροφορικής, που προτίμησε την κτηνοτροφία από τα Ευφυή Συστήματα των Ι.Τ. και, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των Proud Farmers, έγινε γνωστός για την πρώτη Θερμοκοιτίδα Αιγοπροβατοτρόφων, που δημιουργούν στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.

Την «Pimenas» δημιουργεί μία νέα, καινοτόμος ομάδα επιχειρηματιών, που γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες της Κτηνοτροφίας, ενός μεγάλου κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται δεκάδες χιλιάδες κτηνοτρόφων και επιχειρήσεων, παραγωγικών και εμπορικών, γύρω από αυτούς.

Την βασική ομάδα της υπό σύσταση start up «Pimenas IKE», απαρτίζουν, εκτός από τον κ. Νίκο Κολτσίδα, ο γεωπόνος και διδάκτορας στη Ζωϊκή Παραγωγή, Γιάννης Καϊμακάμης, ο οικονομολόγος Νίκος Σκέτας, όπως επίσης έμπειρος developer και εταίρος, του οποίου το όνομα σύντομα θα ανακοινωθεί.

«Την επόμενη εβδομάδα προχωράμε στη μίσθωση των γραφείων μας, στην Κοζάνη και στην ίδρυση της «Pimenas IKE», ενώ ολοκληρώνουμε την ανάπτυξη της πλατφόρμας, που σύντομα θα ανεβεί στο Διαδίκτυο.

«Το ζητούμενο της πλατφόρμας είναι, να διαχέεται η πληροφορία γρήγορα και στοχευμένα, σε αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται. Δημιουργούμε μία νέα δυναμική στη σχέση παραγωγών με την αγορά. Αυτή είναι η πρώτη πλατφόρμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά, που θα συνενώσει τους συμμετέχοντες στον συγκεκριμένο κλάδο. Στον πυρήνα του «Pimenas» βρίσκεται ο παραγωγός και γύρω από αυτόν είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι βιομηχανίες κρέατος, βιομηχανίες γάλακτος, οι παραγωγοί ζωοτροφών, οι προμηθευτές εφοδίων, αλλά και οι έμποροι κρέατος όπως και ζώων αναπαραγωγής», εξήγησε ο κ. Κολτσίδας.

Η πλατφόρμα της «Pimenas», θα ανοίξει αρχικά για τους αιγοπροβατοτρόφους και μετά για τους υπόλοιπους κτηνοτροφικούς κλάδους, επιδιώκοντας να βοηθήσει τους παραγωγούς στην καλύτερη διαχείριση των εκμεταλλεύσεών τους, με την εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, μέσω της άμεσης άντλησης πληροφοριών και B2B συναλλαγών.

Πηγή: makthes.gr

Featured Image