Εισαγόμενα φθηνιάρικα ρύζια, με αμφίβολη ποιότητα πιέζουν την τιμή στα Ελληνικά.

Αντιμέτωποι με το γνωστό πρόβλημα της πίεσης τιμών οι Έλληνες ορυζοπαραγωγοί, που έχουν αφεθεί απροστάτευτοι από το κράτος.

Χάνει αξία το Ελληνικό ρύζι, όσο η πολιτεία δεν βρίσκει ένα τρόπο ελέγχου των αθρόων εισαγωγών και των ελληνοποιήσεων.

Featured Image

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Τσιχήτας στο Agronewsbomb: “η μεγαλύτερη πίεση τιμών στο ντόπιο ρύζι αφορά την ποικιλία Indica, η τιμή παραγωγού του οποίου έχει κατρακυλήσει από τα 47 λεπτά που ήταν το προηγούμενο διάστημα, στα 35 λεπτά το κιλό. Σε αυτό φταίνε οι εισαγωγές οι αθρόες από τρίτες χώρες. Το εισαγόμενο προϊόν χρησιμοποιείται πολύ στον κλάδο horeca, με αποτέλεσμα τα δικά μας τα ρύζια, που είναι καλλιεργημένα ορθά και με όλες τις προδιαγραφές ποιότητας, να πιέζονται. Σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί και δεν είναι εκπαιδευμένος στο να γνωρίζει τι αγοράζει όταν παίρνει το ρύζι”.

Στα Japonica, όπως προσθέτει ο Χρήστος Τσιχήτας, οι τιμές παραγωγού είναι στα 55 λεπτά για το ντόπιο προϊόν, ενώ όπως προσθέτει, υπάρχουν αποθέματα, τα οποία δεν έχουν πουληθεί.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image