Με αφορμή την κακοκαιρία της Παρασκευής 19 Απριλίου και τα μηνύματα από το 112, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει σοβαρά μέτρα και όχι να στέλνει μόνο μηνύματα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

” Για άλλη μία φορά περιφέρεια και δήμος με δική τους ευθύνη έχουν αφήσει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους της περιοχής απροστάτευτους μπροστά στην επικείμενη κακοκαιρία.

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι να πετάνε το μπαλάκι σε μας και να στέλνουν μηνύματα 112 στα κινητά μας.

Έχουμε ξανατονίσει από το Σεπτέμβρη, δώσαμε αγώνες με κύριο ζήτημα αυτό, μας είπαν έχουμε μεριμνήσει, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες πήραν χρήμα για τα αποτελέσματα των φαινομένων του φθινοπώρου ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

Έχουμε πικρή πείρα από τις πρόσφατες πλημμύρες του Φθινοπώρου με δεκάδες εκατοντάδες χαμένα μελίσσια και καλλιέργειες που ακόμα δεν έχουμε αποζημιωθεί!

Featured Image

Πριν λίγη ώρα τα 112 ήχησαν πάλι στα κινητά μας και βρισκόμαστε απροστάτευτοι, χρεωμένοι ως το λαιμό με το υπέρογκο κόστος για να ξεκινήσουμε την νέα καλλιεργητική περίοδο με τον κίνδυνο οι καλλιέργειες που μόλις ξεκινήσανε να βρεθούν κατεστραμμένες και να τις πάρει πάλι το ποτάμι.

Καλλιέργειες που με κόπο έσπειραν οι αγρότες καθώς είναι χρεωμένοι γιατί ακόμα δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις από τις δύο προηγούμενες πλημμύρες του Φθινοπώρου.

Παρά τις υποσχέσεις και του δήμου και της περιφέρειας ότι θα φτιάξουν τα αποστραγγιστικά κανάλια και θα ξεφρακάρουν τα ποτάμια που είναι φρακαρισμένα από το χειμώνα, η κατάσταση είναι η ίδια με τον κόσμο απελπισμένο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να χρεώνεται για να καθαρίσουν τα ποτάμια.

Προειδοποιούμε: Πάρτε τώρα μέτρα για την κακοκαιρία, κάντε τα αποστραγγιστικά και αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται, καθαρίστε τα ποτάμια, αποζημιώστε τους αγρότες για τις τεράστιες ζημιές του Σεπτέμβρη και σταματήστε τον εμπαιγμό.”

Πηγή: egnomi.gr

Featured Image