Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για να διασωθούν τα άγρια άλογα που ζουν στο Δέλτα του Έβρου και τελευταία πεθαίνουν λόγω έλλειψης νερού, κατέθεσαν ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, και η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Φλώρινας, Πέτη Πέρκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω και της λειψυδρίας που πλήττει την περιοχή στο Δέλτα του Έβρου, τουλάχιστον 6 άλογα μέχρι σήμερα έχουν βρει τραγικό θάνατο, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου συνολικά για αυτόν τον πληθυσμό των άγριων ζώων.

Η κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής υπήρξε άμεση, καθώς μετέφεραν μπιτόνια με νερό, γεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο αυτοσχέδιες ποτίστρες που τοποθετήθηκαν πάνω στη νησίδα – εντός του Δέλτα – στην οποία ζουν τα πανέμορφα θηλαστικά, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια σωτήρια – πλην πρόσκαιρη – λύση.

Featured Image

Οι Βουλευτές της Νέας Αριστεράς ζητούν με την παρέμβασή τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (συναρμόδια Υπουργεία, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κλπ) να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασώσουν αυτόν τον σπάνιο πληθυσμό των άγριων αλόγων που ζουν στο Δέλτα του Έβρου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image