Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον Πύργο, πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, το πρωί της Δευτέρας, απαιτώντας να σταματήσουν οι περικοπές των ενισχύσεων, βάσει και της εφαρμογής της ΚΑΠ, που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους βιοπαλαιστές αγρότες και στον νομό.

Όπως τονίστηκε, ιδιαίτερα μεγάλο είναι το πλήγμα που δέχονται οι παραγωγοί σταφίδας, αμπελιών, ελιάς, που υπάρχουν και στον νομό, με ιδιαίτερες επιπτώσεις και στις αντίστοιχες καλλιέργειες.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους στη συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα που έχει εξαγγείλει για μεθαύριο Τετάρτη στις 11.30 π.μ. στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο και σε κλιμάκωση των αγώνων και το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, καταδικάζει, την απαράδεκτη επιδίωξη της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει με κλήσεις για αγροτοδικεία, πρωτοπόρους αγωνιστές του αγροτικού κινήματος του νομού και συγκεκριμένα κατά του προέδρου της Θανάση Βομπίρη, επειδή ήταν μπροστά στους αγώνες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών τα προηγούμενα χρόνια (συγκεκριμένα κινητοποιήσεις του 2022).

Featured Image

Τη στιγμή μάλιστα που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα βγαίνουν στους δρόμους οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, η κυβέρνηση «απαντά» με προσπάθεια τρομοκράτησης, στέλνοντας κλήσεις για απολογία για «διατάραξη» της «λειτουργίας» των «κοινόχρηστων συγκοινωνιών» στον πρόεδρο της ΟΑΣΗ καλώντας τον σε απολογία για τις 8 Φεβρουαρίου!

Τονίζοντας πως αυτή η προσπάθεια δεν θα μείνει αναπάντητη η Ομοσπονδία καλεί και σε μαζική συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Πηγή: 902.gr

Featured Image