Η παράταση δόθηκε ως τις 4 Οκτωβρίου, όμως τα προβλήματα παραμένουν.

Μεταξύ σφύρας και άκμονος παραμένει η διαδικασία υποβολής και κυρίως επεξεργασίας των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης 2024.

Όπως έλεγαν το απόγευμα πεπειραμένα στελέχη πυλών ΟΣΔΕ στο Agronewsbomb “σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά που έχουμε τραβήξει φέτος σε σχέση με τις ημερομηνίες και τα χρονοδιαγράμματα που δεν βγαίνουν με την… καμία όσες παρατάσεις κι αν δίνονται, ήρθε και ο διασταυρωτικός έλεγχος καθυστερημένα, ο οποίος φαίνεται να γυρνά τη χώρα σε αυτό το επίπεδο πάρα πολλά χρόνια πίσω”.

Αυτό γιατί όπως συμπληρώνουν τα ίδια στελέχη: “αντί το σύστημα και οι αρμόδιοι να το προσαρμόσουν στις επιταγές της ΚΑΠ, δηλαδή αυτό να έχει χαρακτήρα προειδοποιητικό για τους χιλιάδες παραγωγούς, έρχεται στην Ελλάδα, να εφαρμοστεί με ρόλο καθαρά τιμωρητικό, με τελικό χαμένο, ποιον άλλον; Τον Έλληνα αγρότη…”.

Featured Image

Αυτό βέβαια γίνεται κυρίως το τελευταίο διάστημα ώστε να πειστούν και οι παραγωγοί ότι κάποιοι παρέχουν… υπηρεσίες πάντοτε όμως με το αζημίωτο.

Σημειωτέον ανέφεραν πηγές ότι εδώ δεν έχουμε ούτε ελέγχους monitoring, ούτε καλούς διασταυρωτικούς, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο και έτος με το έτος να μακραίνει η λίστα με τους παραγωγούς που για τον άλφα ή βήτα λόγο έμειναν απλήρωτοι, ψάχνοντας να βρουν το γιατί.

Η όλη αυτή κατάσταση παραμένει ως έχει τα τελευταία χρόνια, μην εμποδίζοντας και τους πολιτικούς ταγούς να υπόσχονται απλοποιήσεις από την γραφειοκρατία σε σχέση με τις επιδοτήσεις, οι οποίες όμως κάθε χρόνο δίνονται όλο και με πιο πολύπλοκα συστήματα… Γιατί άραγε και ποιούς εξυπηρετεί όλο αυτό;

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image