Συνεχίζεται η συγκομιδή της τοπικής ποικιλίας ελιάς Ολυμπία στην Ηλεία, αλλά και της Κορωνέικης, όπως μας ενημερώνουν από το ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος, μια απόλυτα καθετοποιημένη επιχείρηση ελαιοκομίας, η οποία περιλαμβάνει καλλιέργεια 1.100 στρεμμάτων, ομάδα παραγωγών με πρόσθετες εκτάσεις, ελαιοτριβείο και τυποποίηση.

Προχωρά η συγκομιδή της γνωστής ποικιλίας ελιάς Ολυμπία, όπως λέει στο Agronewsbomb, ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου ελαιοτριβείου κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Μαζί προχωρά και η ελαιοποίηση της Κορωνέικης, που έχει αρχίσει να μαζεύεται στην περιοχή και δίνει τα πρώτα αγουρέλαια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι ελαιοπεριεκτικότητες στην Ολυμπίας κυμαίνονται μεταξύ 15-16% για την περιοχή της Ηλείας, ενώ στην Κορωνέικη στα 12-13%. Όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος εκτός από το ελαιοτριβείο, διαχειρίζεται και την καλλιέργεια 1.100 στρεμμάτων ελαιοκαλλιέργειας σε διάφορα σημεία και συνεχώς επεκτείνεται “μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις η βελτίωση της ποιότητας είναι σημαντικά και είμαστε σε καλό επίπεδο”.

Όσον αφορά στις τιμές, ο ίδιος επισημαίνει πως δεν υπάρχει ακόμα επίσημη τιμή και είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Επεκτείνεται συνεχώς η επιχείρηση του Κώστα Παπαδόπουλου

Featured Image

Ο Κώστας Παπαδόπουλος μπορεί να είναι ένας νέος άνθρωπος, έχει πάει όμως σε άλλα επίπεδα την επιχείρησή του, από τότε που ανέλαβε τα ηνία από τον πατέρα του.

“Σήμερα έχουμε φθάσει στο σημείο να καλλιεργούμε 1.100 στρέμματα ελιάς και συνεχώς επεκτεινόμαστε. Σ’ αυτό το πλαίσιο μισθώνουμε ελαιώνες από ιδιοκτήτες για μια δεκαετία τουλάχιστον. Μέλημά μας είναι να έχουμε σταθερή ποιότητα, αλλά και ποσότητα, καθότι κάνουμε εξαγωγές σε χώρες απαιτητικές όπως οι ΗΠΑ, η Ελβετία κ.λπ.”,

Μεταξύ των brand που τυποποιεί ο κ. Παπαδόπουλος είναι και κάποια Ultra Premium ελαιόλαδα, αγουρέλαια δηλαδή, τα οποία πιάνουν πολύ καλές τιμές στο εξωτερικό. Μάλιστα, όπως ο ίδιος επισημαίνει έχει και συνεργασίες στην Ιταλία.

Μια επίσκεψη στο site της εταιρείας αξίζει πάντως τον κόπο: https://mediterre.com/en/

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image