Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν κλειδώσει τη μετάβασή τους στην Αθήνα πάνω από 80 λεωφορεία.

Όσο για τα τρακτέρ μόνο από τη βόρεια Ελλάδα που θα μετακινηθούν με νταλίκες, εκτιμάται πως θα είναι πάνω από 200, ενώ σε αυτά θα προστεθούν της Θεσσαλίας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Αττικής και των νομών της Πελοποννήσου.

Παρά τις αντιρρήσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη για να κατέβουν οι αγρότες με τρακτέρ στην Αθήνα για το συλλαλητήριο την Τρίτη, ορισμένοι συνεταιρισμοί δείχνουν αποφασισμένοι να αγνοήσουν τη σύσταση αυτή.

Οι αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα διαμηνύουν ότι θα κατέβουν με τρακτέρ σε κάθε περίπτωση και «να πάρει την ευθύνη η κυβέρνηση για ό,τι και να γίνει», τονίζουν χαρακτηριστικά, σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση να αλλάξει άποψη και στάση.

Οι αγρότες σε όλα τα μπλόκα θα συζητήσουν για το πώς θα ταξιδέψουν στην Αθήνα την Τρίτη, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ότι το κοινό σημείο συνάντησης από όλη την Ελλάδα θα είναι το μπλόκο της Αλαμάνας.

Μέχρι στιγμής, αυτό που προκύπτει είναι ότι οι περισσότεροι αγρότες θα ταξιδέψουν με άλλα μέσα και όχι με τα τρακτέρ. Εξαίρεση φέρονται να είναι οι αγρότες στη Μακεδονία, που προσανατολίζονται να βάλουν περίπου 150-200 τρακτέρ σε νταλίκες.

Το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, στο Action 24.

Επιστρέφοντας στο μπλόκο του Πλατύκαμπου, τόνισε πως «η αρχική πρόταση της κυβέρνησης ήταν να μην κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα, αλλά πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Είναι δικαίωμά μας να διαμαρτυρηθούμε όπως έγινε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και του απαντήσαμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφασή μας. Καλούμε λοιπόν την Τρίτη το πρωί όλους τους συναδέλφους μας αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα και με τρακτέρ και με λεωφορεία και με αυτοκίνητα, να συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό συλλαλητήριο, την ίδια στιγμή που θα κλείνουν λιμάνια και τελωνεία».

Featured Image

Σύμφωνα με το Mega, οι αγρότες σε Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία και Αργολίδα αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα με λεωφορεία των ΚΤΕΛ και από την Ομόνοια θα κινηθούν πεζή προς το Σύνταγμα.

Συνεχίζουν τα μπλόκα πριν από το συλλαλητήριο
Στο μεταξύ, τα μπλόκα των αγροτών θα συνεχιστούν κανονικά ως την Τρίτη, όπως ξεκαθαρίζουν.

Στην Ηλεία ετοιμάζονται για νέα μπλόκα οι αγρότες του Κάμπου, με σημείο αφετηρίας τα Λεχαινά.

Κλειστό ήταν από τους αγρότες σήμερα το βράδυ και το τελωνείο στους Κήπους.

Στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν για το Σαββατοκύριακο αποκλεισμό της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, χωρίς να έχουν προσδιορίσει το χρονικό διάστημα που θα κρατήσουν κλειστό τον δρόμο.

Σήμερα, στην Ηγουμενίτσα, αγρότες έκλεισαν το λιμάνι της πόλης, ενώ στην Καστοριά, για άλλη μια φορά, πέταξαν κοπριά στο κτίριο της Περιφέρειας.

Την Κυριακή θα αποφασίσουν για το πώς θα κατέβουν οι αγρότες που συνεχίζουν τα μπλόκα στον Πλατύκαμπο.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από iefimerida.gr

Featured Image