Στα 8 με 8,30 οι πράξεις στα αγουρέλαια, από 7,10 έως 7,70 τα περσινά έξτρα παρθένα.

Σαρώνουν τα εναπομείναντα ελαιόλαδα οι έμποροι, καθώς διαβλέπουν μεγάλη καταστροφή από την ξηρασία. Η πρωτοφανής ανομβρία έχει μαυρίσει μια ώρα αρχύτερα τις ελιές, οι οποίες έχουν και εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις. Παράλληλα, σε κάποιες περιοχές κι ενώ οι προγνώσεις καιρού δεν “βλέπουν” βροχοπτώσεις για το επόμενο διάστημα, πολλοί παραγωγοί δεν θα μπορέσουν καν να μπουν να μαζέψουν.

Το σημερινό ρεπορτάζ του Agronewsbomb αναφέρει ότι χθες πωλήθηκαν 7 βυτία αγουρέλαιου από συγκεκριμένη περιοχή της Λακωνίας προς 8,30 ευρώ το κιλό, ενώ την ίδια ώρα ελαιοτριβεία δίνουν γύρω στα 8 ευρώ πλέον στον παραγωγό για τα πρώτα φετινά έξτρα παρθένα, ίσως και λίγο παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις.

Featured Image

Παράλληλα, εκτός από τον Συνεταιρισμό Συκέας που έδωσε και επίσημα την περασμένη Παρασκευή περσινά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα στην πολύ καλή τιμή των 7,70 ευρώ ανά κιλό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έγιναν κι άλλες πράξεις, οι οποίες αφορούν περσινά αποθέματα.

Σε δυο από αυτές ο ΑΣ Μολάων πούλησε δυο φορές έξτρα παρθένα περσινής εσοδείας προς 7,35 και 7,20 ευρώ ανά κιλό. Οι πράξεις αυτές έγιναν πριν από 15 ημέρες περίπου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image