Έκδηλη η αγωνία των παραγωγών σε Πέλλα, Ημαθία, Δελέρια Τυρνάβου, καθώς αναφέρεται ότι έπεσε αρκετά η θερμοκρασία σήμερα το πρωί και αναπτύχθηκε παγετός.

Πιο σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να έχουν κάποια χωριά της Πέλλας, καθώς η θερμοκρασία έπεσε έως τους μείον τέσσερις, όπως μας είπαν αγρότες.

Στην Ημαθία, σύμφωνα με τον παραγωγό Νίκο Δημητρίου από την Επισκοπή: “Σήμερα έπεσε η θερμοκρασία, τις επόμενες ημέρες θα δούμε αν όντως επηρέασε! Τα βερίκοκα δείχνουν μια ανομοιομορφία στο άνθος. Πχ σε ένα χωράφι με βερικοκιες ίδιας ποικιλίας το ένα δέντρο είναι ανθισμένο και το άλλο είναι πολύ πίσω! Τα ροδάκινα και νεκταρίνια δείχνουν πολύ καλά στοιχεία όπως και η έκπτυξη των οφθαλμών στις ακτινιδιές. Για την ώρα δείχνουν και αυτά πολύ καλά στοιχεία”.

Featured Image

Ο κ. Διονύσης Φόλιος πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καρίτσας δήλωσε στο Agronewsbomb ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με θέμα παγετού στην περιοχή, ωστόσο σοβαρό ζήτημα υπάρχει με τις ζημιές από την κακοκαιρία και το χαλάζι που έπληξαν πριν λίγες εβδομάδες καλλιέργειες ακτινιδίου και βερίκοκων κυρίως. Οι αγρότες της περιοχής αιτούνται άμεσης καταγραφής των ζητημάτων και αποζημιώσεις καθώς η διαδικασία με τα ΠΣΕΑ καθυστερεί πολύ.

Ο Βασίλης Τσούγκας, παραγωγός ακτινίδιου από το νομό Ημαθίας δήλωσε στο Agronewsbomb πως σε διάφορες περιοχές έριξε πάχνη και η θερμοκρασία έπεσε έως τον μείον 1 βαθμό Κελσίου αλλά για λίγη ώρα, οπότε θα δείξει για τυχόν ζημιά.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image