Κοντά στο 50% μόλις είναι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πληροφορίες του Agronewsbomb οι δηλώσεις ΟΣΔΕ που έχουν κλείσει οριστικά και δεν έχουν εκκρεμότητες.

Σε κάθε περίπτωση ο ρυθμός δεν είναι ικανοποιητικός και τους ανθρώπους των ΚΥΔ, αλλά και δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους τους έχουν… ζώσει τα φίδια, με αποτέλεσμα να απευθύνονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στα αγροτικά μέσα, αλλά και στους βουλευτές της επαρχίας, καθώς ενέχει ακόμα ο κίνδυνος να χαθούν χρήματα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ τηρεί μια κάπως ουδέτερη στάση θα λέγαμε, προσπαθώντας να προλάβει τις εξελίξεις, να κάνει καλά τη δουλειά του και να πληρωθούν εμπρόθεσμα οι παραγωγοί την πρώτη δόση στα τέλη Οκτωβρίου.

Featured Image

Κι αν κάποιοι πέριξ στον Λ. Αυγενάκη φαίνεται να ξορκίζουν την παράταση για να εμφανίσουν κάπως ωραιοποιημένη την κατάσταση, στο υπουργικό γραφείο, η ανησυχία, δεν έχει εκλείψει. Εκεί άλλωστε φθάνουν σωρηδόν αιτήματα για παράταση έως τις 24 Σεπτέμβρη ή κάποιες ημέρες έστω. Όσοι αιτούνται την παράταση λένε, ότι δεν γίνεται οι μεταβιβάσεις να αρχίσουν στις 10 του μήνα και το ΟΣΔΕ να κλείσει στις 11. Αυτό είναι πρωτάκουστο. Χρειάζεται χρόνος δηλαδή για να γίνουν οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων αρχικά και μετέπειτα οι δηλώσεις.

Το ποιά άποψη θα επικρατήσει θα φανεί σύντομα… με τις πιέσεις τις χρονικές να αυξάνουν είναι η αλήθεια όσο πλησιάζουμε στις 11 Σεπτέμβρη.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image