Σε αλλαγή ρότας όπως ορίζουν άλλωστε και οι κοινοτικές επιταγές οδηγείται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά και την φετινή αποτυχία σε σχέση με τη διαχείριση του ΟΣΔΕ 2024.

Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα και δεδομένου ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαν υποβληθεί κοντά στις 400.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ, στο σενάριο που οι δηλώσεις θα έκλειναν στις 12 Σεπτεμβρίου, όπως γνωστοποιεί τελευταία ο ΟΠΕΚΕΠΕ με μηνύματα προς τους παραγωγούς, θεωρείται δεδομένο πως γύρω στους 150.000 παραγωγούς δεν θα προλάβαιναν να είναι εμπρόθεσμοι με τις δηλώσεις τους… με αποτέλεσμα να χάσουν μέρος ή και όλες τις επιδοτήσεις.

Δεδομένου ότι το έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, όσες προσπάθειες κι αν κάνουν παραγωγοί αλλά και ΚΥΔ, το πιθανότερο πλέον είναι να… πάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε μια αλλαγή πλαισίου λειτουργίας σε σχέση με το ΟΣΔΕ κατά τα κοινοτικά πρότυπα. Όπερ σημαίνει ότι το σύστημα θα παραμένει ανοικτό έως και 10 ημέρες πριν την πληρωμή της πρώτης δόσης, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση έως τις 10 Οκτωβρίου περίπου. Αυτό άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνουν με νόημα στο Agronewsbomb πολύπειρα στελέχη από ΚΥΔ.

Μεταβιβάσεις για μετά τις 10 του μήνα

Featured Image

Σε ένα άλλο θέμα τώρα φαίνεται τελικά να ευσταθούν οι πληροφορίες μας για άνοιγμα των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων εντός της τρέχουσας εβδομάδας και σε κάθε περίπτωση από τις 10 του μήνα κι έπειτα.

Και εδώ πρέπει να καταβληθεί αγώνας δρόμου, καθώς εκτιμώνται σε 30 με 40 χιλιάδες οι πράξεις που πρέπει να περαιωθούν…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image