You are currently viewing Οργισμένοι οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας, θέλουν συνάντηση με Μητσοτάκη

Οργισμένοι οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας, θέλουν συνάντηση με Μητσοτάκη

“Ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση έχουν ξεχειλίσει. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τόσο με τις ζωονόσους όσο και με τις πληρωμές”, τονίζει σε μια οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν στην ανακοίνωση: Αγαπητοί συνάδελφοι κτηνοτρόφοι, o θυμός, η οργή και η αγανάκτηση έχουν ξεχειλίσει. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τόσο με τις ζωονόσους όσο και με τις πληρωμές. Κάθε μέρα παλεύουμε να διαχειριστούμε μια πραγματικότητα, με το κράτος να παραμένει θεατής”.

“Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε το απόλυτο μπάχαλο”, συνεχίζουν, ενώ στηλιτεύουν: “τη μη καταβολή των αγροπεριβαλλοντικών ενισχύσεων, οι οποίες έπρεπε να πληρωθούν έως 30/6/2025“.

“Ο Υπουργός, λίγες μέρες πριν, μας διαβεβαίωσε ότι «δεν θα χάσουμε τα χρήματα», αλλά η καθυστέρηση —όπως είπε— οφείλεται στους ελέγχους. Αυτούς τους ελέγχους που όφειλαν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 27/6 ώστε οι πληρωμές να γίνουν έγκαιρα.

Η ενίσχυση για τις ζωοτροφές έκανε τρεις μήνες να περάσει από το ένα υπουργείο στο άλλο για να υπογραφεί η ΚΥΑ. Τώρα που επιτέλους δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, περιμένουμε νέους ελέγχους για να πληρωθούμε… για το 2024, ενώ έχουμε φτάσει στο 2026. Με την επιζωτία της ευλογιάς η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κτηνοτρόφοι πληγέντες και μη, βρίσκονται σε ψυχολογική και οικονομική κατάρρευση. Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας σε έκτακτη γενική συνέλευση:

Τρίτη 26/8/2025

11:30 π.μ. Κινηματοθέατρο Μαξίμ, Τύρναβος

Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε, όλοι μαζί, τα επόμενα βήματά μας. Το μέλλον μας δεν μπορεί να περιμένει.

Απαιτούμε άμεση συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, για να ενημερωθεί πλήρως για την τραγική κατάσταση και να δεσμευτεί για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει κτηνοτροφία στην Ελλάδα ή όχι”.