Μέσω διαρροών σε φιλοκυβερνητικά έντυπα, οι αρμόδιοι προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι συνταξιούχοι που συνεχίζουν να εργάζονται θα υποστούν μείωση σύνταξης.

Νεότερες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση και ο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να… κάνουν όπισθεν και να προσανατολίζονται να επεκτείνουν το ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει σήμερα για τους μεν κατ’ επάγγελμα, αλλά και τους ετερο-επαγγελματίες που συνεχίζουν να καλλιεργούν.

Ούτε περικοπή, ούτε και ΕΦΚΑ

Το πλεονέκτημα που διαφοροποιεί τον ΟΓΑ από τα υπόλοιπα Ταμεία σήμερα είναι η δυνατότητα του υποψήφιου συνταξιούχου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει την απασχόλησή του ως αγρότης χωρίς να έχει καμία ποινή μείωσης στη σύνταξη. Το 30% δεν είχε εφαρμογή στις συντάξεις των αγροτών που συνέχισαν την αγροτική ενασχόληση μετά τη σύνταξη. Πόσο μάλλον για τους αγρότες, δεν θα υπάρχει ούτε η μικρότερη ποινή που θα επιβάλλεται και στο εισόδημα που αποκτούν οι συνταξιούχοι από την απασχόλησή τους.

Featured Image

Το ίδιο καθεστώς, δηλαδή χωρίς μείωση σύνταξης, ισχύει και στους συνταξιούχους άλλων Ταμείων που ασκούν μετά τη συνταξιοδότησή τους αγροτική δραστηριότητα, από την οποία αποκομίζουν ετησίως μέχρι 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, τα θέματα αυτά έθεσαν τις προηγούμενες ημέρες στα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και στο ΥπΑΑΤ εκπρόσωποι του ΠΣΑΦ, με επικεφαλής τους Σπανούλη, Δημογιάννη, οι οποίοι και βρέθηκαν στην Αθήνα για συναντήσεις.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image