Κοινοβουλευτική παρέμβαση Σαρακιώτη για τους κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας, που επλήγησαν από την ευλογιά των προβάτων.

Στη Βουλή έφερε το θέμα της ολοκληρωτικής οικονομικής καταστροφής κτηνοτρόφων στους Δήμους Λοκρών και Αμφίκλειας-Ελάτειας, εξαιτίας της ευλογιάς των προβάτων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης.

Featured Image

Ο κ. Σαρακιώτης, μεταξύ άλλων, παραπέμπει στην επιστολή του Δήμου Λοκρών, στην οποία υπογραμμίζεται ότι μετά την εμφάνιση κρουσμάτων ευλογιάς των προβάτων, «επιβλήθηκε η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας 10 χιλιομέτρων και μιας ζώνης επιτήρησης 20 χιλιομέτρων γύρω από τις μολυσμένες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και απαγορεύτηκε η μεταφορά και η σφαγή ζώων για 21 ημέρες», ενώ «πρόσφατα επεκτάθηκε η απαγόρευση σφαγής και στα σφαγεία της Αμφίκλειας». Η απαγόρευση διάθεσης των προς πώληση ζώων κατά τη διάρκεια των εορτών είχε ως συνέπεια την πρόκληση σημαντικής οικονομικής ζημιάς για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Σύμφωνα με το Βουλευτή Φθιώτιδας: «Ο κτηνοτροφικός κόσμος της Φθιώτιδας προσπαθεί να ορθοποδήσει, υπό αντίξοες συνθήκες, με πολλούς από τους κτηνοτρόφους να έχουν ήδη εγκαταλείψει το επάγγελμα λόγω οικονομικής αδυναμίας για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους. Η ευλογιά των προβάτων και η συνεπαγόμενη απαγόρευση διάθεσης ζώων από την περιοχή στην αγορά έχουν επιφέρει ένα ακόμη σημαντικό χτύπημα σε δεκάδες επαγγελματίες του κτηνοτροφικού κλάδου, με την οικονομική στήριξη της Πολιτείας να κρίνεται πλέον ζωτικής σημασίας μέσω έκτακτης οικονομικής βοήθειας, αλλά και διοχέτευσης ζωοτροφών προς τους πληγέντες».

Featured Image