You are currently viewing Όλες οι ελπίδες για αναχαίτιση του δάκου στον… καύσωνα
Weeding and milling of an olive grove with a crawler tractor
  • Post last modified:31/01/2025
  • Reading time:1 mins read
  • Post author:

Όπως το Agronewsbomb ανέδειξε πρώτο εδώ και αρκετές μέρες, σοβαρό είναι το πρόβλημα με την παρουσία του δάκου στις ελαιοκαλλιέργειες αυτή την περίοδο.

Ως εκ τούτου, οι αγρότες είναι ανάστατοι και αναγκάζονται να πάρουν από μόνοι τους τα απαραίτητα μέτρα και να μην περιμένουν το κράτος που συνήθως καθυστερεί με το πρόγραμμα δακοκτονίας, με τραγικές συνέπειες για το εισόδημα των αγροτών, πόσο μάλλον τώρα που αναμένεται μειωμένη σοδειά και υψηλότατη τιμή στο ελαιόλαδο και τη νέα χρονιά.

Το μόνο δεδομένο στο οποίο ελπίζουν πλέον οι αγρότες, δεν είναι άλλο από τον καύσωνα και τις καυτές θερμοκρασίες, οι οποίες αποδεδειγμένα χτυπάνε το δάκο.

Σημειώνεται πως λόγω του καύσωνα, σε αρκετές περιοχές της χώρας, έχουν ανασταλεί οι προγραμματισμένοι δολωματικοί ψεκασμοί.

Newsroom Agronewsbomb