Σε τροχιά πληρωμών έχει εισέλθει ο αγροτικός κόσμος, που είναι αναστατωμένος με την υπόθεση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ενισχύσεων.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο κλίμα για όλους στο ΥπΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, φαίνεται να προχωρούν οι διαδικασίες για την πληρωμή της πρώτης δόσης βασικής ενίσχυσης. Οι πληροφορίες θέλουν το πρωθυπουργικό γραφείο να έχει ζητήσει μετ’ επιτάσεως από τους αρμόδιους “πληρωμή με κάθε τρόπο ως τα τέλη του μήνα”, κάτι άλλωστε που δήλωσε πρόσφατα τόσο ο γ.γ. γραμματέας του ΥπΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, όσο και ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας, κατά την περιοδεία του στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, γίνεται αγώνας δρόμου, μήπως και τρέξει η πληρωμή στις 24 με 25 Οκτωβρίου, πριν την παρέλαση δηλαδή. Επειδή όμως τα ανοιχτά ζητήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πολλά και ο οργανισμός τελεί σε επιτήρηση από το ΥπΑΑΤ, ενδεχομένως να πάμε ακόμα πιο πίσω, δηλαδή από τις 30 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη έως την 1η Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή. Σε περίπτωση καταβολής της ενίσχυσης την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου υπεισέρχονται πολλά ζητήματα, όπως του τραπεζικού βαλέρ, που πιθανότατα, θα αφήσει κόσμο απλήρωτο για την επόμενη εβδομάδα.

Featured Image

Το σημαντικό βέβαια, όπως μας επισημαίνουν και παραγωγοί είναι να γίνουν σωστές πληρωμές, αν και τα δεδομένα δεν είναι και τόσο καλά, όπως μας αναφέρουν από πύλες ΟΣΔΕ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image