Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθούν τη Δευτέρα 11 Μαρτίου οι αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η συνάντηση θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, την Πέμπτη (7.3.2024), οι αγρότες από την Αγιά έχουν προγραμματίσει να αποκλείσουν το κτήριο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις, την Κυριακή (10.03.2024), ημέρα εορτασμού του Κιλελέρ, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στο μνημείο.

Επίσης, τη Δευτέρα, κατά την ώρα συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Agronewsbomb, η αντιπροσωπεία των αγροτών θα είναι 15μελής. Θα περιλαμβάνει τρία άτομα από κάθε Θεσσαλικό νομό, καθώς επίσης και παραγωγούς από τον Έβρο. Επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ο Ρίζος Μαρούδας, από την ομάδα της Λάρισας. Στην επιτροπή των αγροτών θα είναι επίσης οι Κουκούτσης, Τσικριτσής, Αλειφτήρας, Γαλάνης κ.λπ.

Στόχος των αγροτών, όπως λένε στο Agronewsbomb, είναι η παρουσίαση στον πρωθυπουργό από “πρώτο χέρι” της πραγματικής κατάστασης που βιώνει ο αγρότης στη Θεσσαλία και στον Έβρο και μάλιστα ανά κλάδο με πρώτο μέλημα να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν είτε γιατί τα χωράφια τους είναι ακόμα μέσα στα νερά είτε γιατί τα χωράφια τους είναι πλέον ακατάλληλα. Επίσης θα τεθούν και τα θέματα/καθυστερήσεις της πρώτης αρωγής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες βασικό επιχείρημα των παραγωγών θα είναι η έκτακτη κατάσταση που βίωσε η χώρα με τον κορονοϊό και πώς τόσο γρήγορα αντιμετωπίστηκε η κατάσταση, ενώ τώρα, αν και χρήματα υπάρχουν, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, παρατηρείται καθηυστέρηση.

Featured Image

Με άδεια χέρια οι παραγωγοί Αγιάς από τον ΕΛΓΑ

Με άδεια χέρια επιστρέφουν οι μηλοπαραγωγοί και οι καστανοπαραγωγοί της Αγιάς μετά τη συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο του παραρτήματος του ΕΛΓΑ της Λάρισας, Ανδρέα Σπυρόπουλο.

«Όλες οι απαντήσεις που πήραμε από τον ΕΛΓΑ ήταν αρνητικές», σημείωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανάβρας που κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρέθηκαν στο σημείο, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας, Βαγγέλης Κρανιώτης, σημείωσε ότι και η περιοχή της Αγιάς έχει πληγεί από τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτεμβρίου. «Κάποιοι νομίζουν ότι ερχόμαστε και κοροϊδεύουμε, αλλά τους καλούμε να έρθουν και να δουν τις καταστροφές», κατέληξε ο ίδιος.

«Δεν μπορούμε να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα από τις πληγές που άφησε ο Ντάνιελ», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς ο «Κίσσαβος», Γιώργος Ζέικος.

Οι αγρότες της Αγιάς της Κυριακή θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Κιλελέρ και τη Δευτέρα θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Αγιάς.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image