Στο νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ που ετοιμάζεται ώστε να ενεργοποιηθεί με το νέο έτος αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην σύσκεψη της Τετάρτης με τους Κρητικούς στο ΥπΑΑΤ.

Ο υπουργός απαντώντας στο αίτημα πολλών παριστάμενων ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να μην είναι υποχρεωτική η ασφάλιση στον ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι σε καλό δρόμο ο νέος κανονισμός και γι’ αυτό το λόγο έγινε και μια νέα σύσκεψη με Στρατάκο, Σταμενίτη, Λυκουρέντζο την ίδια ημέρα.

Featured Image

Όπως εκτίμησε ο υπουργός, ο νέος κανονισμός θα ενεργοποιηθεί με το νέο έτος. Θα περιλαμβάνει δε όπως γνωστοποίησε και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν ασφαλίζονται υποχρεωτικά, αλλά και τους αλιείς, όπως έχει πει άλλη φορά.

Αλλαγές θα γίνουν και για τους μελισσοκόμους, ενώ η γενικότερη φιλοσοφία του νέου κανονισμού, θα περιλαμβάνει τρία στάδια ασφάλισης: To πρώτο και υποχρεωτικό για όλους που θα έχει και τις πιο προσιτές καλύψεις, το δεύτερο με πρόσθετα αίτια και το τρίτο που (μάλλον) θα περιλαμβάνει και ασφάλιση από ιδιώτες.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image