Απόγνωση επικρατεί στις τάξεις των παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας στη Θεσσαλία καθώς όσοι έσπειραν όψιμα μετά τις 20 Απριλίου που αποτελούν και την πλειοψηφία βλέπουν τα φυτά λόγω ίσως του παρατεταμένου πρώιμου καύσωνα να εμφανίζουν αδυναμία καρπόδεσης και να αναπτύσσεται μόνο φύλλωμα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Χρήστος Σουλιώτης μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” οι πρώιμες σπορές αναπτύσσονται ικανοποιητικά αλλά οι όψιμες παρουσιάζουν μεγάλο πρόβλημα γεγονός που μπορεί να σημάνει οικονομική καταστροφή για τους παραγωγούς αφού πρόκειται για μια ακριβή καλλιέργεια στο στήσιμό της με έξοδα που ποικίλλουν από 900 έως και πάνω από 1000 ευρώ το στρέμμα.

Σε ό, τι αφορά τώρα τα όσπρια σημείωσε πως έγινε ο αλωνισμός της φακής με χαμηλές έως τραγικές στρεμματικές αποδόσεις που βρίσκονται ακόμη και στα 40 κιλά το στρέμμα , όταν τις προηγούμενες χρονιές βρίσκονταν στα 200 κιλά, ενώ και στα ρεβίθια παρατηρείται παρόμοιο πρόβλημα με αυτό της βιομηχανικής ντομάτας δηλαδή αδυναμία εμφάνισης καρπού.

Featured Image

Για τους λόγους αυτούς ο Συνεταιρισμός θα απευθυνθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να υποδείξει τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τον καύσωνα και, την παρατεταμένη ξηρασία.

Τέλος ο κ. Σουλιώτης αναφερόμενος στις τιμές των υπολοίπων προϊόντων όπως στο σιτάρι , το καλαμπόκι και το βαμβάκι, τόνισε ότι με 26 5 λεπτά στάρι και 55 βαμβάκι οι αγρότες θα εγκαταλείψουν αυτές τις καλλιέργειες.

Featured Image