Το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης, η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ) και η Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή Πλοηγός διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ο Φυτικός Πλούτος της Κρήτης, παράγοντας τοπικής ανάπτυξης» την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στο Χαρουπόμυλο, στο Πάνορμο Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση έρχεται 14 χρόνια μετά από εκδήλωση με το ίδιο θέμα που είχε διοργανώσει το 2010 η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τα σημερινά δεδομένα για την προστασία και την ανάδειξη του «Φυσικού Πλούτου της Κρήτης» αλλά και τις δυνατότητες δημιουργίας ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου που θα στηρίζεται σε αυτόν.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, στρογγυλό τραπέζι, έκθεση τοπικών προϊόντων, παρασκευή και κέρασμα εδεσμάτων με τοπικά προϊόντα, έκθεση φωτογραφίας φυτών της Κρήτης, περίπατο στο Φάρο Πανόρμου.

Featured Image

Η Κρήτη αποτελεί πλέον μια από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης για το 2026 και η εκδήλωση αυτή αποτελεί την αρχή μιας σειράς δράσεων και συνεργασιών για την ανάδειξη του διατροφικού πλούτου και πολιτισμού της Κρήτης

Η Πρόεδρος της ΔΕ ΓΕΩΤΕΕ/ΠΚ

Δρ. Άννα Δασκαλάκη

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image