Ο Σπύρος Σταράμος, ο οποίος έπεσε θύμα κλοπής στο ελαιοτριβείο του στο Αιτωλικό, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN για το πώς έγινε η κλοπή των 600 κιλών λαδιού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Σταράμος είχε το λάδι στην αποθήκη του ελαιοτριβείου του, μέσα σε 3 βαρέλια των 200 κιλών. Οι δράστες έσπασαν τις κλειδαριές της αποθήκης και με την χρήση ενός καροτσιού τα μετέφεραν στην πόρτα.

Το λάδι αυτό θα πουληθεί, όπως αναφέρει ο κ. Σταράμος, στη μαύρη αγορά, διότι χωρίς τιμολόγια και χαρτιά δεν μπορούν αυτοί που του έκλεψαν το λάδι να απευθυνθούν σε έμπορο.

Βέβαια, στην εκπομπή μίλησε και για το πώς επιχειρούν οι ελαιοπαραγωγοί και να ελαιοτριβεία να προφυλαχθούν από τις κλοπές. Η χρήση καμερών παντού, αλλά και η φύλαξη από εταιρείες security είναι η μόνο λύση στην οποία έχουν καταφύγει.

Μάλιστα, η κατάσταση είναι τέτοια που έχουν αναγκαστεί να βάλουν κάμερες ακόμη και στα ελαιόδεντρα, όπως φαίνεται και από τα πλάνα της εκπομπής!

Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Σταράμος έχει πέσει θύμα κλοπής, αλλά κατήγγειλε ότι προ 8 μηνών είχε επαναληφτεί η κλοπή λαδιού σε άλλον κάτοικο της περιοχής, όπου σ εκείνον είχαν κλέψει 800 κιλά λάδι!

Featured Image

Η οικονομική ζημιά που υπέστη ο κ. Σταράμος ανέρχεται περίπου στα 5 χιλ. ευρώ.

Ακούστε τα όσα ανέφερε:

Αιτωλικό: Ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου μιλά για την κλοπή 600 κιλών λαδιού (βίντεο)

Πηγή: sinidisi.gr

Featured Image