Πολλοί θα περίμεναν να ανακοινώσει και κάτι σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΔΣ του ο Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνάντηση που είχε με τους Κρητικούς αγρο-κτηνοτρόφους στην Αθήνα στο ΥπΑΑΤ.

Ο ΥπΑΑΤ επανέλαβε και πάλι τα περί λαθών στις πληρωμές της πρώτης δόσης βασικής ενίσχυσης. Μάλιστα όπως είπε η εφαρμογή για την πληρωμή είχε εξαρχής ούτε 1, ούτε 2 αλλά 200 προβλήματα, αρκετά εκ των οποίων λύθηκαν, αλλά πολλά παρέμειναν προκαλώντας όλο αυτό που έγινε τον Οκτώβρη.

Σε σχέση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευ. Σημανδράκο είπε πως απαίτησε από την πρώτη στιγμή της πληρωμής την παραίτησή του, όπως και του υπόλοιπου ΔΣ. Όλοι, υπογράμμισε, πλην Σημανδράκου υπέβαλαν άμεσα τις παραιτήσεις τους, οι οποίες όμως πήγαν στο… συρτάρι. Κι αυτό γιατί όπως είπε σήμερα ο υπουργός ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν δέχθηκε να παραιτηθεί επικαλούμενος τον… ΑΣΕΠ μέσω του οποίου και έχει… προσληφθεί επί κυβέρνησης όμως ΝΔ.

Featured Image

“Έχει πάρει μια παράταση όπως και ζήτησε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης πρέπει να πω ότι έχω έτοιμη και σχετική διάταξη να πάει στη βουλή, αλλά απαιτείται και μια ακόμα υπογραφή από το Εσωτερικών”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης, πλην όμως αρκετές φορές στις τοποθετήσεις του σημείωσε ότι “σε αντίθεση με τον ΕΛΓΑ που προχωράνε όπως θέλουμε τα πράγματα, στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πάνε με τον ίδιο ρυθμό…”.

Άραγε αν ο προϊστάμενος υπουργός σε ένα υπουργείο (στην προκειμένη περίπτωση το ΥπΑΑΤ), δεν έχει τη δυνατότητα λόγω λαθών (όπως ο ίδιος υποστηρίζει πολλάκις), να αποπέμψει ένα πρόεδρο εποπτευόμενου από το υπουργείο του φορέα, τότε σε τι διορθώσεις και αλλαγές πρέπει να ελπίζουν οι χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι, είναι ένα ερώτημα και ζήτημα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image