Μαύρα είναι τα μαντάτα από την εγχώρια αγορά του γάλακτος, καθώς φαίνεται πως όσο προχωρούμε στη σεζόν υπάρχουν γαλατάδες (σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι), που προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη στην πλάτη των κτηνοτρόφων.

Έτσι την ώρα που στο ΥπΑΑΤ σημειώνουν πως κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τη Φέτα, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, η τιμή παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, παρατηρούνται φαινόμενα, που μόνο ανησυχητικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Για παράδειγμα, όπως σημειώνουν έμπειροι κτηνοτρόφοι, υπάρχουν περιπτώσεις με παραδόσεις γάλακτος πρόβειου εκτός συμφωνιών, στις οποίες τα τιμολόγια του Ιανουαρίου είναι ακόμα πιο κάτω, σε σχέση με εκείνα του Δεκεμβρίου, που ούτως ή άλλως ήταν μειωμένα, με αποτέλεσμα πλέον να γενικεύεται μια τάση για τιμές στο πρόβειο λίγο πάνω από τα επίπεδα του 1,40 ευρώ το κιλό.

Featured Image

Την ίδια ώρα, όπως μαθαίνει το Agronewsbomb δεν λείπουν και φαινόμενα αθέτησης των συμπεφωνημένων μεταξύ γαλατάδων και ομάδων, όπερ σημαίνει και καθυστέρηση πληρωμών και μάλιστα για αρκετούς μήνες για ένα ποσοστό της αρχικά συμφωνημένης τιμής.

Σημειωτέον όσο και εξοργιστικό είναι την ίδια ώρα ο καταναλωτής στην Αθήνα και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα να καλείται να πληρώσει για τη Φέτα, ακόμα και τιμές κοντά στα 15 ευρώ το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image