Featured Image

Οι μωβ πατάτες γίνονται όλο και πιο γνωστές και εκτιμώνται από τους καταναλωτές για τα οφέλη τους και ένας αγρότης από την κοινότητα Colibași, κομητεία Giurgiu, Alexandru Antonio Colceriu, μοιράζεται την εμπειρία του στην καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας, ενθαρρύνοντας άλλους αγρότες να ξεκινήσουν μια τέτοια επιχείρηση.

Καθιερώνοντας την πρώτη καλλιέργεια μωβ πατάτας το 2012, ο αγρότης έχει έκταση πάνω από 7 εκτάρια πατάτας και λέει ότι η γεύση τους είναι ασύγκριτη: «Άρχισα να καλλιεργώ αυτήν την ποικιλία πριν από 8 χρόνια και εντυπωσιάστηκα από την εμφάνιση και τη γεύση του οι μωβ πατάτες.

Ως εκ τούτου, αποφάσισα να αναλάβω δράση και να εξερευνήσω τις δυνατότητες αυτού του είδους καλλιέργειας», είπε ο αγρότης.

Featured Image

Σύμφωνα με τον αγρότη, οι μωβ πατάτες έχουν κερδίσει δημοτικότητα λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητάς τους σε άμυλο και της παρουσίας ανθοκυανινών, ουσιών που τους δίνουν το συγκεκριμένο χρώμα τους. «Η καλλιέργεια της μοβ πατάτας μπορεί να γίνει μια συμφέρουσα επιχείρηση, ειδικά για όσους δεν έχουν μεγάλες εκτάσεις γης. Η τιμή της μωβ πατάτας μπορεί να φτάσει τα 6-8 λέι/κιλό και η πώληση του μωβ σπόρου πατάτας φέρνει επίσης σημαντικά κέρδη», πρόσθεσε ο Alexandru.

Επιπλέον, ο αγρότης σημείωσε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για μοβ πατάτες και εκτός χώρας, με σημαντική μερίδα να εξάγεται στη Γερμανία. «Παρατηρήσαμε επίσης ενδιαφέρον από την πλευρά των ξένων καταναλωτών για αυτή την κουλτούρα, γεγονός που μας κάνει χαρούμενους και μας παρακινεί να συνεχίσουμε να τους καλλιεργούμε. Ταυτόχρονα, κάποιοι από τους πελάτες με βρίσκουν στα κοινωνικά δίκτυα», κατέληξε ο αγρότης.

Πηγή: agro-tv.ro

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.