Σε κατάθεση νέων ασφαλιστικών μέτρων πάει ο ΤΟΕΒ, αφού έχασε τα πρώτα, παρότι έχει πολύ μικρές οφειλές σε σχέση με άλλους οργανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, η κατάσταση στον κάμπο είναι οριακή καθώς επικρατεί καύσωνας και οι αγρότες είναι ανάστατοι.

Ανακοίνωση ΟΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας στην οποία και αναφέρει ότι «καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός ότι ακόμα και η τελευταία ελπίδα για τη λειτουργία του ΤΟΕΒ Παραβόλας που είχαν οι αγρότες της περιοχής, έμεινε στα χαρτιά, φέρνοντάς τους σε απόγνωση, αφού έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα προς τη ΔΕΗ».

«Είμαστε κυριολεκτικά με τη θηλιά στο λαιμό. Το συγκεκριμένο γεγονός, αποτελεί εικόνα από το αμέσως μέλλον, για την άρδευση στο νομό», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε έτερο σημείο της ανακοίνωσης.

Αναλυτικά:

«Η ΟΑΣ καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός ότι ακόμα και η τελευταία ελπίδα για τη λειτουργία του ΤΟΕΒ Παραβόλας που είχαν οι αγρότες της περιοχής, έμεινε στα χαρτιά, φέρνοντάς τους σε απόγνωση, αφού έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα προς τη ΔΕΗ.

Η εγκατάλειψη και η απαξίωση των υποδομών, φανερώνει την ευθύνη και την αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της περιφέρειας.

Αν προσθέσουμε σ’ αυτή την εξέλιξη το υψηλό κόστος παραγωγής (φάρμακα, λιπάσματα, σπόρια, πετρέλαιο, ενέργεια), τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, αλλά και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο, που καταστρέφουν τις καλλιέργειες χωρίς όμως να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, δημιουργείται ασφυκτική κατάσταση για τη συνέχιση της παραγωγής.

Featured Image

Είμαστε κυριολεκτικά με τη θηλιά στο λαιμό.

Το συγκεκριμένο γεγονός, αποτελεί εικόνα από το αμέσως μέλλον, για την άρδευση στο νομό.

Απαιτούμε:

-Τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης να λειτουργήσει άμεσα το ΤΟΕΒ, να μην κινδυνεύσουν οι καλλιέργειες, μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού, που προμηνύονται και υψηλές θερμοκρασίες, όπως και όλα τα ΤΟΕΒ του νομού.

-Να διαγραφούν τα πανοτόκια του ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ.

-Εγγυοβελτιωτικά-αρδευτικά έργα, σύγχρονα, που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της παραγωγής, που θα μειώνει το κόστος των παραγόμενων προϊόντων.

-Καμία σκέψη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Για κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο του νομού, ένας δρόμος υπάρχει, η συσπείρωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και στην Ομοσπονδία μας, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όλοι μαζί, για να παραμείνουμε στα χωριά και στα χωράφια μας».

Featured Image