Χ. Ζεϊμπέκ: «Η Νέα Αριστερά στηρίζει τους κτηνοτρόφους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και απαιτεί άμεσες δράσεις από την κυβέρνηση».

Η Νέα Αριστερά στέκεται αλληλέγγυα με τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι, με μια σαφή και τεκμηριωμένη επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των μέτρων για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών. Η επιστολή αυτή αναδεικνύει το κενό και την αδράνεια που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των κτηνοτρόφων.

Οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας της καταστροφής του ζωικού κεφαλαίου τους, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση από το κράτος.

Οι προτεινόμενες αποζημιώσεις είναι ανεπαρκείς και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα του αυξημένου κόστους παραγωγής, ούτε την αξία των ζώων και των προϊόντων τους.

Η Νέα Αριστερά υιοθετεί τις προτάσεις των Κτηνοτροφικών Συλλόγων και απαιτεί:

1.Αυξημένες αποζημιώσεις για τα ζώα που έχουν καταστραφεί λόγω της πανώλης, με έμφαση στη δίκαιη αποτίμηση της αξίας τους.

Featured Image

2.Άμεση οικονομική στήριξη για την αγορά ζωοτροφών και την κάλυψη των εξόδων απολύμανσης των κτηνοτροφικών μονάδων.

3.Εφαρμογή άτοκων δανείων με ευνοϊκούς όρους για την αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου.

4.Ενίσχυση των αγροτικών κτηνιατρείων και στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων.

Είναι αδιανόητο, εν έτει 2024, οι κτηνοτρόφοι μας να αισθάνονται απροστάτευτοι και εγκαταλειμμένοι από την πολιτεία. Η Νέα Αριστερά καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναλάβει τις ευθύνες του και να εφαρμόσει άμεσα τα προτεινόμενα μέτρα, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα και την οικονομική ασφάλεια των κτηνοτρόφων.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image