Εν μέσω γενικότερης αναθεώρησης των εκτιμήσεων για το ύψος της επερχόμενης ελαιοπαραγωγής, σε ανοδικό τέμπο, έχουν εισέλθει οι τιμές στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Όπως γράψαμε χθες έγιναν δυο πράξεις πώλησης στη Λακωνία τις προηγούμενες ημέρες, με τιμές στα 7,54 ευρώ από τον ΑΕΣ Γουβών Λακωνίας για 60 τόνους και από τον ΑΣ Μεταμόρφωσης με 7,60 ευρώ το κιλό για μια ποσότητα 10 τόνων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Agronewsbomb, υπάρχει μια ακόμα προσφορά η οποία και “τρέχει” στη Λακωνία σε συνεταιριστική οργάνωση για πώληση ελαιολάδου, με τιμή στα 7,70 ευρώ το κιλό, όπερ σημαίνει ότι μέσα σε λίγα 24ωρα η τιμή ανέβηκε κι άλλο, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει εξ όσων μαθαίνουμε, δεκτή.

Το ελαιόλαδο σε χέρια παραγωγών είναι από ελάχιστο πλέον έως μηδαμινό, ενώ και στις δεξαμένες των συνεταιρισμών, τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ.

Featured Image

Οι παραγωγοί και οι οργανώσεις τους απόλαυσαν φέτος μια εξαιρετική από άποψη τιμών χρονιά, έχοντας μάλιστα την ικανότητα στην συντριπτική τους πλειοψηφία να πουλήσουν ποσότητες από το προϊόν τους, τμηματικά, όπως πρέπει δηλαδή μέσα στη χρονιά, ώστε να μειώσουν τα ρίσκα από ενδεχόμενες μεγάλες πτώσεις.

Με τη διαφαινόμενη μάλιστα πτώση της παραγωγής και τη διατήρηση της ζήτησης σε ικανοποιητικά επίπεδα, δεδομένου, ότι δεν υπάρχει αντίπαλος στο ράφι για το έξτρα παρθένο, οι παραγωγοί θεωρούν ότι η τάση των υψηλών τιμών θα συνεχιστεί και φέτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας ευτυχώς δεν έφερε έως σήμερα ιδιαίτερες ζημιές από χαλαζοπτώσεις, όπως έκανε σε Ιταλία και Ισπανία τις προηγούμενες ημέρες, έφερε δε ευεργετικά νεράκια σε αρκετές περιοχές, όπως π.χ. της Δυτικής Ελλάδας, όχι όμως σε όλες τις περιοχές, όπου και η κατάσταση είναι οριακή.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image