Μόνο θυμηδία θα προκαλούσε η απάντηση της κυβέρνησης σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές εις βάρος των αγροτών, εάν αυτή δεν σχετιζόταν με τα σημαντικά ζητήματα της ακρίβειας στην αγορά και της μείωσης του αγροτικού εισοδήματος.

Από την απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση, που έγινε με την πρωτοβουλία του Βουλευτή Ξάνθης κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, προκύπτει ότι η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα 2 χρόνια λειτουργίας της έχει ασχοληθεί με ΜΟΛΙΣ ΤΕΣΣΣΕΡΙΣ (4) περιπτώσεις καταγγελιών, χωρίς να προχωρήσει σε κάποιο αποτέλεσμα!
Η πρώτη καταγγελία (1.12.2022) δεν έχει εισαχθεί προς συζήτηση ακόμη (!!!) και εν τω μεταξύ ο καταγγέλων πέθανε.

Στη δεύτερη καταγγελία «υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση των καταγγελλομένων, διότι, σε επικοινωνία μας με την αρμόδια Δ.Ο.Υ., προέκυψε ότι δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις» !!!!
Στην τρίτη καταγγελία «τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή να στοιχειοθετήσουν αθέμιτη εμπορική πρακτική».

Featured Image

Στην τέταρτη καταγγελία «η Επιτροπή δεν είχε αρμοδιότητα».

Είναι προφανές ότι μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης επετεύχθη που έβαλε «τέλος σε μία μεγάλη αδικία, η οποία συνιστά ταυτόχρονα μία από τις μεγαλύτερες πηγές ανασφάλειας για τους παραγωγούς σε ολόκληρη τη χώρα», όπως διατυμπάνιζε ο τότε ΥΠΑΑΤ αποστομώνοντας κάθε κακοπροαίρετο που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση να παταχθεί η αισχροκέρδεια.

Featured Image