Πριν από δυο ημέρες οι πρώτοι παραγωγοί αντίκρυσαν στην Καρτέλα Αγρότη, αυτό που κάθε παραγωγός απεύχεται.

Μπιλιετάκια σε αγρότες -στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας- σταφιδοπαραγωγούς από την Αιγιαλεία, απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα μπιλιετάκια αφορούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά επιδοτήσεων παλιότερων ετών.

Το πρόβλημα καταγγέλλει ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, με τον πρόεδρό του, κ. Κώστα Γιάχο να εξηγεί μιλώντας στο Agronewsbomb, ότι τα ποσά που καλούνται να επιστρέψουν ορισμένοι παραγωγοί της περιοχής έχουν να κάνουν με βασική ενίσχυση και πρασίνισμα έτους 2022, που κατεβλήθησαν μάλιστα καθυστερημένα, τον Ιούλιο του 2023.

Featured Image

Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις που έχει στη διάθεσή του ο Αγροτικός Σύλλογος της Αιγιαλείας, τα ποσά πρέπει να τα επιστρέψουν οι παραγωγοί μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2024, ειδάλλως να υποβάλλουν στοιχεία για ένσταση/αντίρρηση. Σε διαφορετική περίπτωση, αν ο παραγωγός δεν κάνει καμιά ενέργεια, θα του γίνει συμψηφισμός με μελλοντικά ποσά επιδοτήσεων, όπως π.χ. της πρώτης δόσης βασικής που έρχεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, τα χρήματα αυτά πιστώθηκαν από… λάθος σε λογαριασμούς αγροτών και τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν πίσω βάσει κοινοτικού κανονισμού. Ενδέχεται δε, όπως μαθαίνουμε, να αφορούν χιλιάδες παραγωγούς και από άλλες περιοχές της χώρας.

Τα ποσά που ζητούνται πίσω ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ περίπου και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν και τα 2.000 ευρώ, με τους αγρότες φυσικά να είναι σε αδιέξοδο και φυσικά… έξαλλοι και σε απόγνωση με τα λάθη των άλλων.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image