Καμπανάκι κινδύνου για μείωση των εκτροφών περαιτέρω, αλλά και της παραγωγής από τον έμπειρο Θεσσαλό κτηνοτρόφο κ. Νίκο Παλάσκα.

Πρόσφατα η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Συλλόγων Θεσσαλίας συναντήθηκε με το νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκειμένου να γίνει μια κουβέντα για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και δεν είναι άλλα, από τις ελλιπείς υποδομές στην οδοποιία, τις ελληνοποιήσεις, τις τακτικές των εμπόρων για τις τιμές στο γάλα και πολλά άλλα.

Μεταξύ των θεμάτων που έβαλαν οι κτηνοτρόφοι στο τραπέζι, όπως λέει ο Νίκος Παλάσκας, ήταν κι αυτό της έλλειψης εργατικού δυναμικού. “Όπως εξελίσσονται τα πράγματα οι κτηνοτροφικές μονάδες πάνε πάλι σε ένα οικογενειακό μοντέλο καθώς δεν υπάρχουν εργάτες κτηνοτροφίας. Γι’ αυτές τις δουλειές, τα αιγοπρόβατα, είναι ικανοί μόνο οι Αλβανοί. Αυτό λέει η εμπειρία μας. Αλλά που να τους βρούμε; Έχουν φύγει και δεν μπορούμε να βρούμε εργάτες, παρότι τους δίνουμε 1.000 ευρώ καθαρό μισθό, δωρεάν στέγαση, φαγητό κ.λπ. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα”, σημειώνει ο κ. Παλάσκας, ο οποίος καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα.

Συνάντηση Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

Featured Image

Για κάποιους ο καφές είναι μία από τις πρώτες σκέψεις της ημέρας, για άλλους απόλαυση, για κάποιους συντροφιά όμως για την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας ήταν μια ευκαιρία συνάντησης με σκοπό την κατανόηση και την ανταλλαγή απόψεων σχετικών με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία.

Στέλνουμε το μήνυμα σε ΟΛΟΥΣ τους Κτηνοτρόφους ότι σας θέλουμε όλους δίπλα μας σ’ αυτή τη προσπάθεια μας να στηρίξουμε την Κτηνοτροφία με νέες προτάσεις, καινοτόμες ιδέες και να προτείνουμε ουσιώδες λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image