Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Σίνδο θα μαζευτούν την Παρασκευή εκπρόσωποι από τα μπλόκα.

Οι πληροφορίες του Agronewsbomb, αναφέρουν ότι το πρωί της Πέμπτης… έπεσε τηλέφωνο από το πρωθυπουργικό γραφείο και συγκεκριμένα τον υφυπουργώ παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο στους εκπροσώπους των αγροτών, ώστε να κλειστεί το ραντεβού για τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακόμα και τώρα υπάρχει διαφωνία κυβέρνησης – αγροτών σχετικά με τον αριθμό των παριστάμενων αγροτών, καθώς οι παραγωγοί επιθυμούν να είναι μεγάλη η αντιπροσωπεία, για να εκπροσωπηθεί όλη η Ελλάδα και όλοι οι κλάδοι. Θυμίζουμε πως επί Τσίπρα η αντιπροσωπεία των αγροτών αριθμούσε 24 άτομα, όταν είδαν τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Featured Image

Με βάση αυτά τα δεδομένα δεν έχει προκύψει ακόμα η αντιπροσωπεία των αγροτών. Αυτό αναμένεται πιθανώς να γίνει αύριο, στη Σίνδο, όπου θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη την Ελλάδα. Εκεί θα συζητηθεί και το πλαίσιο αιτημάτων, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Νίκαιας.

Σε σχέση με τα μέτρα που προτίθεται άμεσα να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το μόνο που φέρεται να έχει κλειδώσει είναι μια… ενωρίτερη καταβολή της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για το 2024. Στις απαντήσεις της κυβέρνησης στα αιτήματα των αγροτών φαίνεται να κολλάει και η ημέρα της συνάντησης, με τον Μάκη Βορίδη μάλιστα να γνωστοποιεί μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη, ότι το ραντεβού θα γίνει, αλλά όχι σίγουρα την Δευτέρα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image