Η παραγωγή γάλακτος στην ΕΕ το 2024 προβλέπεται να μειωθεί ελαφρά σε 148,9 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (MMT), από 149,3 MMT εκτιμώμενα το 2023 ως αποτέλεσμα της μείωσης του αριθμού των αγελάδων και της χαμηλότερης κερδοφορίας της παραγωγής γάλακτος.

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, του USDA, με τη χαμηλότερη παραγωγή γάλακτος, η οποία θα αντισταθμιστεί μόνο εν μέρει από τη χαμηλότερη αναμενόμενη κατανάλωση υγρού γάλακτος, η κατανάλωση εργοστασιακής χρήσης προβλέπεται επίσης να μειωθεί ελάχιστα το 2024.

Αυτό απαιτεί από τους μεταποιητές γαλακτοκομικών να αποφασίσουν προσεκτικά για ποια προϊόντα θα χρησιμοποιήσουν το διαθέσιμο γάλα.

Featured Image

Η παραγωγή τυριού προβλέπεται να παραμείνει ο πρωταρχικός στόχος παραγωγής της βιομηχανίας μεταποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων της ΕΕ, υποστηριζόμενη από τη σταθερή εγχώρια κατανάλωση και τη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για εξαγωγές.

“Η παραγωγή τυριού στην ΕΕ27 το 2024 προβλέπεται να φτάσει τα 10,62 MMT, αυξημένη κατά 0,6 τοις εκατό από το 2023. Αυτό βαρύνει την παραγωγή βουτύρου, ξηρού γάλακτος χωρίς λιπαρά (NFDM) και πλήρους γάλακτος σε σκόνη (WMP)”,καταλήγει η έκθεση.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image