Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών του ελαιόλαδου στην Ισπανία, ενώ σταθερές παραμένουν σε Ελλάδα και Ιταλία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΕΔΗΚ, οι μέγιστες τιμές του έξτρα παρθένου που αυξηθήκαν αιφνίδια την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου στην Ισπανία, φαίνεται ότι διατηρούνται στα ίδια ή και ελαφρά υψηλότερα επίπεδα και την τρέχουσα εβδομάδα φθάνοντας στα 4,04 ευρώ/κιλό. Το γεγονός δεν έχει αποδοθεί ακόμη σε συγκεκριμένους λόγους, φαίνεται όμως ότι τελικά σχετίζεται με κάποια αύξηση της ζήτησης, αφού την τρέχουσα εβδομάδα οι αγορές των έξτρα αυξήθηκαν κατά 55% και των Λαμπάντε κατά 380%, σύμφωνα με το in.gr. Στην Ελλάδα οι τιμές του έξτρα παρθένου αυτή την εβδομάδα διατηρηθήκαν στα ίδια επίπεδα. Στην Κρήτη κυμανθήκαν μεταξύ 3,52 – 3,30 ευρώ/κιλό, στην Πελοπόννησο μεταξύ 3,50-3,25 ευρώ/κιλό και στην Κέρκυρα στα 3,65 ευρώ/κιλό. Επίσης, στην Ιταλία οι τιμές του έξτρα διατηρηθήκαν στα ίδια επίπεδα κυμαινόμενες μεταξύ 6,30 ευρώ/κιλό οι μέγιστες και μέχρι 3,95 ευρώ/κιλό οι ελάχιστες, παρά το ότι οι εκεί κλιματικές συνθήκες δεν εξελίσσονται καθόλου ευνοϊκά για την αγροτική παραγωγή και η Κυβέρνηση σχεδιάζει την κήρυξη ορισμένων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Post last modified:01/03/2025
  • Reading time:1 mins read
  • Post author:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, συνεχίζει την ανοδική του πορεία το ελαιόλαδο, ο υγρός χρυσός.

Όσο περνάει ο καιρός και οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν για μεγάλο διάστημα, τόσο θα παίρνει φωτιά περαιτέρω και η αγορά του ελαιολάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες έγινε μια πράξη με 4 τόνους ελαιόλαδο από ελιές Αρμπεκίνα στην τιμή των 10,17 ευρώ καθαρά στον παραγωγό.

Αγγελία

Το συγκεκριμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ήταν πιστοποιημένο βιολογικό.

Newsroom Agronewsbomb