Οι βροχές του Μαρτίου έχουν δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στους αγρότες.

Με… ζημιές από τις βροχές και τις καταιγίδες του τελευταίου διαστήματος βρήκε ο Μάρτιος αρκετούς αγρότες, οι οποίοι έχουν σπείρει τριφύλλια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας, όπως αναφέρει στο Agronewsbomb, ο αγρότης Νίκος Τριότης, από το Μεσολόγγι, όπου αρκετοί αγρότες στράφηκαν φέτος στην καλλιέργεια τριφυλλιού, ένα προϊόν που εξασφαλίζει καλές τιμές παραγωγού τα τελευταία χρόνια, λόγω και της καλής τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα.

Σύμφωνα με τον Ν. Τριότη, τις τελευταίες ημέρες πολλά φρεσκο-σπαρμένα τριφύλλια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιέργειες. Οι αγρότες τώρα οδηγούνται σε επανασπορές, οι οποίες έχουν και πρόσθετα κόστη.

Featured Image

Οι αγρότες ζητούν την παρέμβαση του ΕΛΓΑ.

Σε άλλες βέβαια περιοχές όπως η Βοιωτία, οι αγρότες προβληματίζονται από την έλλειψη νερού και την ανομβρία, όπως αναφέρει μιλώντας στο Agronewsbomb ο Γιάννης Βάγκος από τη Λιβαδειά. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σπαρεί μεν αρκετά τριφύλλια, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πώς θα εξελιχθεί η καλλιέργεια το καλοκαίρι, καθώς δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος αν θα έχει νερό να ποτίσει.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Βοιωτίας δεν υπάρχουν πλέον, παρά ελάχιστα καλά τριφύλλια σε αποθήκες από πέρσι, γεγονός που έχει πάει στα ύψη την τιμή του προϊόντος.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image