Ελιές ξηρικές, αλλά και ποτιστικές αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς επίσης κι άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, ειδικά, όπου δεν υπάρχει νερό για πότισμα.

Δραματική είναι η άνοδος της θερμοκρασίας ήδη, ενώ τις επόμενες μέρες θα είναι ακόμη πιο ραγδαία, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο μετεωρολόγος του Mega έδωσε το στίγμα των προσεχών 24ώρων, μιλώντας για… καυτό ποδαρικό του καλοκαιριού και του Ιουνίου.

«Σήμερα Σάββατο, λίγες νεφώσεις αναμένονται στο Ιόνιο Πέλαγος και τα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 31 – 32 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα, στους 31 – 32 στα βόρεια και 28 – 31 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν καλοκαιρινός. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία στους 17 – 30 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις με τα διαστήματα ηλιοφάνειας να είναι μεγάλα. Η θερμοκρασία στους 18 – 30 βαθμούς.»

Την Κυριακή αναμένεται να παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση η θερμοκρασία, αφού στην Στερεά Ελλάδα και σε περιοχές της Θεσσαλίας θα φθάσει και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Featured Image

Τη Δευτέρα, σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια, σύμφωνα με το athensmagazine.gr.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο νότιοι τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Την Τρίτη ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά τόπους ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς.

Featured Image