Μέχρι τέλος του 2023 θα πληρωθούν όλοι οι πλημμυροπαθείς αγρότες προκαταβολές αποζημιώσεων.

Θα γίνουν όλες οι διορθωτικές κινήσεις για να καλυφθούν οι αστοχίες στις αποζημιώσεις και μέχρι τέλος του έτους θα έχουν πληρωθεί όλες οι προκαταβολές για τη φυτική παραγωγή που καταστράφηκε από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία, ανέφερε στην εκπομπή “Θεσσαλών Γη” ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Αντρέας Λυκουρέντζος.

Featured Image

Μάλιστα τόνισε πως μετά τις βασικές καλλιέργειες δηλαδή βαμβάκι, καλαμπόκι, μηδική, βιομηχανική ντομάτα θα γίνουν και οι πληρωμές στις υπόλοιπες καλλιέργειες όπως δέντρα,, οπωροκηπευτικά ή αμπέλια που υπέστησαν καταστροφές. Και για αυτές τις καλλιέργειες οι προκαταβολές στόχος είναι να δοθούν μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο στόχος επίσης είναι μέχρι τέλη Ιουνίου να έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς οι αποζημιώσεις στα 87.000 αγροτεμάχια της Θεσσαλίας που δηλώθηκαν ότι υπέστησαν ζημιές, με ένα συνολικό ποσό που ίσως ξεπεράσει και τα 260 εκατομμύρια ευρώ όπως εκτιμά ο ΕΛΓΑ, τόνισε ο πρόεδρος του οργανισμού.

Ο κ. Λυκουρέντζος κατέληξε ότι αύριο το πρωί συγκαλεί σύσκεψη στην Αθήνα με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπυρόπουλο και τους επόπτες για να συντονίσουν το έργο των εκτιμήσεων, ενώ παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη γιατί η προκαταβολή βασίστηκε κυρίως στη δορυφορική απεικόνιση.

Featured Image