Στην Αργολίδα είναι ικανοποιητικές οι τιμές, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία είναι σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στα 0,46 €/kg έχουν διαμορφωθεί οι τιμές παραγωγού για τα πορτοκάλια Ναβαλίνες την 46η εβδομάδα του 2023, ενώ για τα μανταρίνια Κλημεντίνες στα 0,82 €/kg, σύμφωνα με ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας, η οποία επιπλέον σημειώνει πως έχει λάβει προσφορές για πορτοκάλια χυμοποίησης με ελάχιστη τιμή παραγωγού στα 0,20€/kg.

Η «ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ» που ορίστηκε από τους Α.Σ. της Αργολίδας, έχει λάβει ήδη (έως 14.11.2023) δύο προσφορές από αντίστοιχες βιομηχανίες για τα πορτοκάλια χυμοποίησης, με ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ 0,20€/kg.

Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καμία συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η επιτροπή αναμένει προσφορές και από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Πορεία της Αγοράς Εσπεριδοειδών 46η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

Featured Image

Νεότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φετινή ποσότητα μανταρινιών Κλιμεντίνες θα είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με μια τυπική χρονιά. Συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα (46/23) με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εμπορία πορτοκαλιών Ναβελίνα και μανταρινιών Κλημεντίνα από την Αργολίδα προς τις Ευρωπαϊκές αγορές. Υπενθυμίζεται ότι η χρονιά είναι όψιμη και συστήνεται στους παραγωγούς αυτοσυγκράτηση στην προσφορά, ώστε τα προϊόντα να αποκτήσουν οικονομικά αποδοτικό βάρος.

Τιμές Παραγωγού* 46η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΝΑΒΕΛΙΝΑ: 0,46 €/kg (σταθερή)ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΑ:0,82€/kg (αύξηση 1,2%)

*Οι παραπάνω τιμές αφορούν σε προϊόντα Α’ ποιότητας και είναι ΜΙΚΤΕΣ. Συμπεριλαμβάνουν δηλαδή όλα τα κόστη (συλλογή, καλλιέργεια, εισφορές, αποσβέσεις, κ.λπ.).

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: [email protected]

Featured Image