Τη συνέπεια, την υπερπροσπάθεια και την αποτελεσματικότητα, από την οποία, τελικά, όλοι κρίνονται, απέναντι στους πληγέντες της Θεσσαλία, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στη Λάρισα.

Ο ΥπΑΑΤ σημείωσε ότι η ηγεσία του Υπουργείου ήταν στην περιοχή, συνεχώς, περισσότερο από ένα μήνα, μετά από την καταστροφή που προκάλεσε ο Daniel «με στόχο να βλέπουμε από κοντά τα προβλήματα και να τα λύνουμε άμεσα».

Συγκεκριμένα ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσιάζοντας συνοπτικά τα μέτρα και προγράμματα που υλοποιούνται, τα οποία συνδυαστικά ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα, είπε:

Featured Image

Δημιουργήσαμε εκ του μηδενός συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να καλύψει τις απώλειες και να ενισχύσει την προσπάθεια ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας. Αναφέρομαι στο πρόγραμμα 5.2, ύψους 45 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στη δωρεάν αντικατάσταση των ζώων που χάθηκαν και στην δωρεάν ανακατασκευή των στάβλων που κατεστράφησαν. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει. Κάλυψη 100%. «Χτίσαμε» το πρόγραμμα αυτό εκ του μηδενός, με προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ.

Από τις 7/3 έως τις 31/7 βρισκόμαστε στη φάση της υλοποίησής του με υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Επειδή δε, ετέθη το ζήτημα ότι κάποιοι εκ των αγροτών δεν διαθέτουν το κεφάλαιο να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, θέλω να επαναλάβω ότι η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει το 95% της δαπάνης ως τρόπο στήριξης αυτής της προσπάθειας.

Featured Image