Ο Αυγενάκης… έτρεξε, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, για να τον κρατήσει στο ΥπΑΑΤ στο μετεκλογικό ανασχηματισμό, καθώς ο πρωθυπουργός είδε τα αποτελέσματα από την δική του οπτική.

Κάπως έτσι, η πολύπαθη, λόγω των τρομερών καταστροφών, Θεσσαλία, μετράει υπουργούς, δυο εκ των οποίων θα είναι στο ΥπΑΑΤ, αμφότεροι γιατροί, ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα και ο Χρήστος Κέλλας, από την Λάρισα.

Τα δυο ονόματα έπαιζαν και σε προηγούμενους ανασχηματισμούς για το ΥπΑΑΤ, καθώς θεωρείται ότι οι δυο άντρες έχουν επαφή με τον αγροτικό κόσμο λόγω καταγωγής, όμως προτιμήθηκαν τη δεδομένη περίοδο ίσως και ως… ανταμοιβή για τα υψηλά ποσοστά της ΝΔ στον κάμπο. Τώρα, τι θα καταφέρουν στη Βάθη, είναι ένα άλλο ερώτημα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουν τον πρώτο λόγο για την αποκατάσταση των ζημιών στις αγροτικές υποδομές εφεξής, αλλά το κυριότερο, αφενός θα θελήσουν να έχουν ένα ρόλο… κυματοθραύστη τον ερχόμενο χειμώνα σε περίπτωση αγροτικών κινητοποιήσεων, αφετέρου, θα αποτελέσουν πολιτικό αντίβαρο, έναντι του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα.

Featured Image

Το πλέον σίγουρο είναι πως η νέα ηγεσία θα έχει πολλές καυτές πατάτες να διαχειριστεί, με κυρίαρχο τις περικοπές επιδοτήσεων, τις απληρωσιές, τις ελληνοποιήσεις κ.λπ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image