Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτη συναντήθηκε στις 19/4 σε εκδήλωση στη ΒΙΠΕ Λάρισας ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Αρβανίτης Νικόλαος μαζί με τον γραμματέα του Αγροτικού συλλόγου Κωνσταντίνο Τσιάκα, προκειμένου να γνωστοποιήσει σημαντικά θέματα του Δήμου.

Μια ζήτηση που βασίστηκε και στο έγγραφο που έστειλε πρόσφατα ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λεύτερη Αυγενάκη και τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Επικεντρώθηκαν στο αίτημα της ακαρπίας σε διάφορες καλλιέργειες που βρίσκονται στο Δήμο Τυρνάβου (αμύγδαλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ροδάκινα, νεκταρίνια) και για την καρπόπτωση στην καλλιέργεια της αχλαδιάς ζητώντας στήριξη των παραγωγών.

Featured Image

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον περονόσπορο που θα αφήσει τα σημάδια του και στην φετινή παραγωγή διότι ήδη φαίνεται ότι θα υπάρξει μείωση.

Ο υπουργός δήλωσε θετικός τόνισε ότι γνωρίζει και ο ίδιος ότι υπάρχει πρόβλημα ειδικά σε κάποιες ποικιλίες βερίκοκου ωστόσο για τα δαμάσκηνα ανέφερε ότι την τελευταία πενταετία υπάρχουν συνεχώς προβλήματα ακαρπίας και πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον της συγκεκριμένης καλλιέργειας.

Featured Image