Προαιρετική η εγγραφή λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά για πόσο διάστημα;

Την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει Τμήματα Αγροτών εντός των Επιμελητηρίων, ανέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σε σύσκεψη με εκπροσώπους των επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, που έγινε με φυσική παρουσία και με τηλεδιάσκεψη, στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Στην ανοικτή αυτή διαβούλευση συνολικά μετείχαν 50 εκπρόσωποι από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας οι οποίοι αντιμετώπισαν θετικά τις προτάσεις του ΥπΑΑΤ.

Στόχος της ρύθμισης που έρχεται στη Βουλή, είναι να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και να προσφέρει γνώσεις στους αγρότες, μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων της ΕΕ.

Featured Image

Πρόταση του Υπουργού είναι η λειτουργία ξεχωριστού Μητρώου Αγροτών το οποίο θα ενημερώνεται από το ΥπΑΑΤ και η διαχείριση – εφόσον το επιθυμούν- θα γίνεται από τα Επιμελητήρια, ενώ το κόστος θα καλύπτεται απ’ ευθείας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη πληρωμή των συνδρομών και θα αποφέρει επί πλέον εισόδημα στον διαχειριστή. Η λειτουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια θα είναι προαιρετική.

Δηλαδή, μετά τον ΕΦΚΑ, τις πύλες ΟΣΔΕ, τον ΕΛΓΑ κ.λπ. κ.λπ. που τραβάνε χρήματα από τους λογαριασμούς των παραγωγών, ένας ακόμα έρχεται να προστεθεί, αν οι παραγωγοί συναινέσουν. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως όλο αυτό καταρχήν τουλάχιστον θα είναι προαιρετικό, όμως αυτό θα ισχύει για πάντα; Είναι ένα σοβαρό ερώτημα που θέτουν οι παραγωγοί…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image