Καλή η παραγωγή σε Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία και Αργολίδα.

Με την συγκομιδή των Μέρλιν να προχωρά με ικανοποιητικό βαθμό, σειρά για συλλογή παίρνουν τα Lane Late που σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν κιόλας αρχίσει να μαζεύονται από αγρότες. Σύμφωνα με παραγωγούς αλλά και εμπόρους, το θετικό είναι ότι η ποιότητα είναι εξαιρετική, δεν παρατηρούνται προβλήματα μικροκαρπίας και δεν υπάρχουν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πέτρος Μπλέτας, παραγωγός από τη Σκάλα τόνισε στο Agronewsbomb: “έχουμε πολύ καλές θερμοκρασίες μέχρι μείον 1 σήμερα και αυτό κάνει καλό σε όλα τα δέντρα. Εδώ ελπίζουμε να πάει μέχρι το μείον 3, καθώς το χρειαζόμαστε. Σε σχέση με τα Lane Late πρέπει να πούμε πως όπως και πέρσι έτσι και φέτος, οι πρώτες κοπές στη Λακωνία δεν πρέπει να αναμένονται πριν το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Η παραγωγή είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, ίσως ελάχιστα πιο μικρή. Θεωρώ πως όπως και στις Ναβαλίνες θα υπάρξει ζήτηση και οι τιμές εκκίνησης στον παραγωγό δεν θα είναι κάτω από 30 με 32 λεπτά το κιλό”.

Featured Image

Ούτε στην περιοχή της Άρτας εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει οι κοπές στα Lane με τους παραγωγούς να ελπίζουν σε καλή ζήτηση καθώς δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγή σε Μέρλιν φέτος, όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και στην Άρτα αναμένεται καλή παραγωγή στα Lane φέτος.

Στην Αργολίδα, σύμφωνα με τον Θωμά Φάκλαρη, παραγωγό, εκ μέρους του Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου: “ακόμα εδώ κόβουμε Μέρλιν και οι τιμές είναι στα 30 λεπτά μικτά. Tα Lane θα αρχίσουμε να τα κόβουμε στα μέσα Μαρτίου. Το καλό είναι πως έχουμε εξαιρετική ποιότητα και δεν υπάρχουν ζημιές από χαλάζια. Επίσης καλή είναι η κατάσταση με τα εργατικά, με επάρκεια χεριών και μεροκάματα στα 35 με 40 ευρώ. Σε άλλες περιοχές, όπως στο Μεσολόγγι έχουν αρχίσει κοπές, πάνω από τα 30 λεπτά. Στα Lane οι τιμές θα είναι πολύ πιο πάνω από τα Μέρλιν”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image