Όπως λέει ο Βασίλης Γιαννάκος, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιτανίου και βαμβακοπαραγωγός, που συμμετείχε και στη χθεσινή σύσκεψη, παραγωγοί που επλήγησαν ολοκληρωτικά, πρέπει να πάρουν 250 ευρώ το στρέμμα.

Σε μοντέλο Ιανού προσανατολίζεται, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του Agronewsbomb, η κυβέρνηση, για την αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel βαμβακοπαραγωγών.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το πιθανότερο είναι να δοθεί μια προκαταβολή γύρω στα 100 ευρώ το στρέμμα (90 δόθηκαν για τον Ιανό), εκτός κι αν το ΥπΑΑΤ ακούσει τους παραγωγούς που ζητούν περισσότερα λόγω υψηλότερου κόστους και μετέπειτα να ακολουθήσει εξατομίκευση της ζημιάς με το δορυφόρο και το monitoring, ώστε να καταβληθεί και επιπλέον ποσό.

Η διαφορά με τον Ιανό, εξηγεί στο Agronewsbomb, ο Βασίλης Γιαννάκος, παραγωγός από την πληγείσα ζώνη της Καρδίτσας, είναι ότι τότε πολλά βαμβάκια είχαν ανοίξει, ενώ τώρα τα βαμβάκια είναι στο καρύδι, το οποίο θα σαπίσει και δεν θα μαζευτεί, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων παραγωγών που δεν επλήγησαν καθόλου. Ταυτόχρονα, θα ισχύσει και ανωτέρα βία ώστε να μη χαθεί η ειδική ενίσχυση βάμβακος, που είναι και υψηλή.

Featured Image

Υπενθυμίζεται πως με τον Ιανό κάποιοι παραγωγοί εισέπραξαν μόνο 125 ευρώ το στρέμμα ως αποζημίωση.

Τώρα οι παραγωγοί ζητούν, ένας αγρότης με ολοκληρωτική καταστροφή να πάρει 250 ευρώ το στρέμμα.

Αν όλα πάνε καλά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να δοθούν προκαταβολές τις επόμενες ημέρες, ή μέσα στον Οκτώβριο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image