Μιλάει στο Agronewsbomb, ο έμπειρος παραγωγός που μετέχει και στην εταιρεία Greenveg με έδρα στον Πύργο Ηλείας, κ. Χαράλαμπος Δασκαλόπουλος.

Όπως αναφέρει ο κ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στο Agronewsbomb, “από το Πάσχα και μετά η ζήτηση έχει ανεβεί σε υψηλά επίπεδα, αλλά η προσφορά είναι περιορισμένη, κοινώς δεν κόβονται πολλά μαρούλια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι τιμές παραγωγού να κινούνται στα επίπεδα των 40 λεπτών σήμερα. Ο καιρός με τους καύσωνες δεν μας επηρέασε, καθώς έχουμε μεγάλη εμπειρία στην καλοκαιρινή καλλιέργεια. Ίσως σε άλλες περιοχές της χώρας, να υπήρξαν επιπτώσεις στα ορεινά, από τις βροχές στις αρχές καλοκαιριού”.

Το όνομα της εταιρείας Greenveg είναι μια συντομία του green vegetables (πράσινα λαχανικά). Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την εμπορία λαχανικών με κύριο στοιχείο της το μαρούλι, την λόλα (πράσινη, κόκκινη).

Featured Image

Η ιστορία ξεκινάει 25 χρόνια πριν, όπου ο Χαράλαμπος Δασκαλόπουλος με γνώμονα πως το μαρούλι αποτελεί το λαχανικό με τη μεγαλύτερη ιστορία, αλλά και την υψηλή του διατροφική του αξία (πλούσιο σε βιταμίνες, κάλιο, μαγγάνιο) ξεκίνησε την παραγωγή του αρχικά σε μικρές ποσότητες. Έτσι με την πάροδο του χρόνου και δημιουργώντας ένα καλό “όνομα” κατάφερε να παράγει 12 μήνες το χρόνο υπαίθρια αλλά και σε θερμοκήπια.

Σήμερα η εταιρεία αποτελείται από τον Γιώργο Δασκαλόπουλο και τον Γιώργο Σπυράτο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image