Θα προσπαθήσει να σβήσει τις κακές εντυπώσεις από τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συναγερμός έχει σημάνει σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, στις τάξεις της κυβέρνησης, ακόμα και σε επίπεδο Μαξίμου, με αφορμή τα τεκταινόμενα στο μέτωπο των πληρωμών και την ανύπαρκτη ρευστότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που απειλεί με ντόμινο τις τοπικές οικονομίες.

Οι κουτσουρεμένες επιδοτήσεις, σε συνδυασμό με την κάκιστη διαχείριση στο θέμα του ΟΣΔΕ, αλλά και η ατυχής καθώς φαίνεται εκ του αποτελέσματος επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει το ΟΣΔΕ στο gov.gr, μάλλον έχουν κάνει την κυβέρνηση να πελαγοδρομεί στα του πρωτογενούς τομέα.

Featured Image

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, που δεν έχει τοποθετήσει ούτε έναν άνθρωπό του σε φορέα εποπτευόμενο από το υπουργείο του, τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα των δυο προηγούμενων ενοίκων του ΥπΑΑΤ και της κακής διαπραγμάτευσης δυο χρόνια τώρα σε σχέση με την ΚΑΠ. Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης ου επικρατεί σε σχέση με τη νέα ΚΑΠ, είναι το γεγονός πως στην ΕΕ έχουν αρχίσει να πληρώνονται οι αγρότες τα οικολογικά σχήματα, ενώ εδώ ακόμα… κάποιοι σχεδιάζουν επί χάρτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, δυο πράγματα αναμένεται να τρέξει άμεσα η κυβέρνηση για να μετριάσει τις εντυπώσεις στο μέτωπο των πληρωμών. Πρώτον, την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών ύψους 76 εκατ. που αναμένει έγκριση Χατζηδάκη και πληρωμή εντός Νοεμβρίου, ενώ το δρόμο της πληρωμής παίρνει και η ενίσχυση ζωοτροφών με τον κωδικό Αμάλθεια, που θα δοθεί όμως μόνο στους νησιώτες…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image