Στα δέντρα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες τόνοι πορτοκαλιών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με επιτόπια ρεπορτάζ του Agronewsbomb με παραγωγούς στο Μεσολόγγι μας ανέφεραν τα εξής: “εδώ και μερικές εβδομάδες έχει σταματήσει η ζήτηση και έχουν εξαφανιστεί οι νταλίκες που μαζεύουν προϊόν… παρά ελαχίστων εξαιρέσεων και σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πέρσι”.

Κάποιοι αγρότες, πιο προνοητικοί και ιδίως όσοι είχαν βιολογικό προϊόν κατάφεραν να πουλήσουν την παραγωγή σε τιμές ακόμα και πάνω από 30 λεπτά, πριν από ένα μήνα περίπου. Έκτοτε, υπάρχει στασιμότητα, κάτι που οι παραγωγοί αποδίδουν στις αθρόες εισαγωγές από χώρες όπως η Αίγυπτος, αλλά και σε εμπορικά παιχνίδια…

Featured Image

Όπως λένε μεγαλοαγρότες με Βαλέντσια από την περιοχή της Γουριάς Μεσολογγίου, του Λεσινίου, αλλά και της Κατοχής: “όχι μόνο δεν υπάρχει ζήτηση, αλλά μας λένε για τιμές στο χυμό στα 15 μόλις λεπτά μικτά, δηλαδή, μόλις 9 λεπτά καθαρά στο χέρι του παραγωγού.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι “μπαίνουν μέσα” καθώς τα έξοδα είναι πολλά. Περιμένουν δε, την πολιτεία να λάβει άμεσα δράση, ώστε να αποκτήσουν τα ντόπια προϊόντα τη χαμένη τους αξία.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image